stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 22.11.2021 15:26:58

Southgate še tri leta selektor Anglije

Reuters
Angleški trener Gareth Southgate je podaljšal pogodbo z angleško nogometno zvezo (FA) za vodenje tamkajšnje izbrane vrste, poroča britanski BBC. Nova pogodba ga veže do konca decembra 2024, so v izjavi za javnost zapisali pri FA. Prejšnja bi mu potekla po svetovnem prvenstvu v Katarju prihodnje leto.

"Še vedno je izjemen privilegij, da lahko vodim to moštvo. Pred sabo imamo številne izzive in priložnosti," je po podpisu novega sodelovanja dejal 51-letni nekdanji angleški reprezentant.

To poletje je Southgate svoje varovance na evropskem prvenstvu vodil do finala, v katerem je po streljanju enajstmetrovk slavila Italija. Vseeno je bil to najboljši mednarodni nogometni dosežek za Angleže v zadnjih 55 letih, ko so doslej edinkrat osvojili naslov svetovnih prvakov.



Southgate je Anglijo prevzel kot "dežurni gasilec" septembra 2016, ko je FA odpustila Sama Alladrycea. Dva meseca kasneje je uradno postal selektor Anglije in jo dve leti kasneje popeljal do četrtega mesta na SP v Rusiji.

Angleži so dobili 44 od 68 tekem pod njegovim vodstvom, v novembrskem ciklu pa so potrdili nastop na SP v Katarju, ki bo prihodnje leto med 21. novembrom in 18. decembrom.

Značke: nogomet, anglija, selektor

Članki iz rubrike