kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
14 24.10.2021 11:16:49

Bo balkanski VELIKAN znova krenil po Keka? Samo še vprašanje ur je, kdaj bo ODPUSTIL ...

Grega Wernig
Bo slovenski selektor Matjaž Kek dobil novo bogato ponudbo?

Hrvaške Sportske novosti pišejo, da je Hajduk tik pred tem, da znova zamenja trenerja. In da je zgolj še vprašanje ur, kdaj bo Jens Gustafsson postal bivši strateg hrvaškega velikana. Švedski strokovnjak je v zadnjih dveh tekmah (s Šibenikom in Gorico) osvojil zgolj eno točko, trenutno je Hajduk zgolj četrti v hrvaškem prvenstvu, hkrati si je na začetku sezone privoščil sramoten izpad iz Evrope proti manj znanemu kazahstanskemu klubu Tobolu, kar so glavni razlogi, zakaj bo Šved izgubil službo. 

Omenjeni medij kot njegovega naslednika omenja predvsem nekdanjega hrvaškega reprezentanta Ivana Leka, ki pa je trenutno trener kitajskega kluba Shanghai Port, pred tem pa je treniral tudi nekaj zelo znanih klubov, med drugim Club Brugge v Belgiji. Leko je verjetno nedosegljiv, precej bolj dosegljiv pa je litovski strokovnjak Valdas Dambrauskas, ki je nekoč že deloval na Hrvaškem, kjer je vodil hrvaško Gorico, od koder je potem odšel v bolgarski Ludogorec. Dambrauskas je dober prijatelj športnega direktorja Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa, s katerim sta že sodelovala pri Gorici in zares ne bi bilo presenečenje, če bi Nikoličius znova angažiral svojega prijatelja. 

Zanimivo bo videti, ali bo med kandidati za trenerja Hajduka tudi Matjaž Kek. Nobena skrivnost ni, da Splitčani na vsak način želijo na Poljud pripeljati zdajšnjega slovenskega selektorja. Slednjemu se pogodba s slovensko reprezentanco izteka, nove vsaj za zdaj še ni podpisal. Če bo Hajduk začutil vsaj majhno možnost, da Keka pripelje v svoje vrste, jo bo, v to ste lahko prepričani, zagotovo zagrabil. Navsezadnje je Slovenec njihova dolgoletna želja, ki doslej še ni bila uslišana. 

Značke: matjaž-kek, hajduk

Članki iz rubrike