metka albreht 1 Svet24.si

Metka Albreht znova na konjskem hrbtu

skilyr hicks Svet24.si

Umrla 23-letnica, ki je pred letih nastopila na ...

stojnice, skripač, violina Svet24.si

Stojnice niso dovoljene, zato pa je lahko ...

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

Alfi Nipič Odkrito.si

EKSKLUZIVNO: Alfi Nipič: "Tega ne privoščim ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

nu
nu
14 24.10.2021 11:16:49

Bo balkanski VELIKAN znova krenil po Keka? Samo še vprašanje ur je, kdaj bo ODPUSTIL ...

Grega Wernig
Bo slovenski selektor Matjaž Kek dobil novo bogato ponudbo?

Hrvaške Sportske novosti pišejo, da je Hajduk tik pred tem, da znova zamenja trenerja. In da je zgolj še vprašanje ur, kdaj bo Jens Gustafsson postal bivši strateg hrvaškega velikana. Švedski strokovnjak je v zadnjih dveh tekmah (s Šibenikom in Gorico) osvojil zgolj eno točko, trenutno je Hajduk zgolj četrti v hrvaškem prvenstvu, hkrati si je na začetku sezone privoščil sramoten izpad iz Evrope proti manj znanemu kazahstanskemu klubu Tobolu, kar so glavni razlogi, zakaj bo Šved izgubil službo. 

Omenjeni medij kot njegovega naslednika omenja predvsem nekdanjega hrvaškega reprezentanta Ivana Leka, ki pa je trenutno trener kitajskega kluba Shanghai Port, pred tem pa je treniral tudi nekaj zelo znanih klubov, med drugim Club Brugge v Belgiji. Leko je verjetno nedosegljiv, precej bolj dosegljiv pa je litovski strokovnjak Valdas Dambrauskas, ki je nekoč že deloval na Hrvaškem, kjer je vodil hrvaško Gorico, od koder je potem odšel v bolgarski Ludogorec. Dambrauskas je dober prijatelj športnega direktorja Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa, s katerim sta že sodelovala pri Gorici in zares ne bi bilo presenečenje, če bi Nikoličius znova angažiral svojega prijatelja. 

Zanimivo bo videti, ali bo med kandidati za trenerja Hajduka tudi Matjaž Kek. Nobena skrivnost ni, da Splitčani na vsak način želijo na Poljud pripeljati zdajšnjega slovenskega selektorja. Slednjemu se pogodba s slovensko reprezentanco izteka, nove vsaj za zdaj še ni podpisal. Če bo Hajduk začutil vsaj majhno možnost, da Keka pripelje v svoje vrste, jo bo, v to ste lahko prepričani, zagotovo zagrabil. Navsezadnje je Slovenec njihova dolgoletna želja, ki doslej še ni bila uslišana. 

Značke: matjaž-kek, hajduk

Članki iz rubrike