bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

nu
nu
2 16.05.2021 09:16:54

Čeferin in Uefa objavila HIMNO Eura! Vas zanima, kaj je ustvarila ZVEZDNIŠKA ZASEDBA? (video)

Manj kot mesec dni pred evropskim prvenstvom je luč sveta ugledala himna Eura – 'We Are The People'.

Uradna pesem je plod triletnega sodelovanja znanih glasbenikov  uveljavljenega nizozemskega didžeja in producenta Martina Garrixa ter najvidnejših članov legendarne skupine U2, pevca Bona Voxa in kitarista The Edga. Pesem časti praznovanje in nogomet  EURO 2020 kot enega največjih svetovnih nogometnih dogodkov, obenem pa obravnava izzive, s katerimi se danes sooča svet, in si prizadeva poiskati enoten odgovor na ta vprašanja.


"Nogomet in glasba združujeta ljudi, skupna jima je strast. Združena lahko poglobita navijaško doživljanje turnirja in dosežeta novo občinstvo. Prav to smo dosegli z zvezdniško zasedbo, ki je ustvarila uradno pesem Eura," je dejal Uefin direktor marketinga Guy-Laurent Epstein. Garrix, ki se je podpisal ne le pod himno, ampak pod vso zvočno kuliso tekmovanja, pa je dejal, da je ustvarjanje glasbe za enega največjih športnih dogodkov na svetu neverjetna izkušnja: "Še posebej z Bonom in Teh Edgeom. Zelo sem ponosen na to, kar smo skupaj naredili, predvsem pa sem vesel, da izdelek delimo s svetom."

Evropsko prvenstvo bo na različnih stadionih v različnih mestih po vsej Evropi potekalo med 11. junijem in 11. julijem. Garrix, Bono in The Edge bodo pesem 'We Are The People' prvič izvedli med otvoritveno slovesnostjo na olimpijskem stadionu v Rimu  11. junija se bosta pomerili Italija in Turčija.

Značke: euro-2020, himna

Članki iz rubrike