kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 16.05.2021 09:08:09

Dan D za Jana OBLAKA?! Glejte, kako lahko slovenski zvezdnik že danes postane ŠPANSKI PRVAK!

Profimedia
Bo Jan Oblak že v nedeljo postal španski prvak?

V nedeljo bo v Španiji na sporedu predzadnji, 37. krog la lige, ki bi lahko že dal končni odgovor na to, kdo se bo v letošnji sezoni veselil naslova, ali ki bi lahko stvari še dodatno zapletel. Atletico ima na vrhu 2 točki prednosti pred madridskim Realom in štiri točke prednosti pred Barcelono. 

To pomeni, da bi lahko Jan Oblak že krog pred koncem postal španski prvak, a le v primeru, da Atletico danes na domačem stadionu premaga Osasuno, hkrati pa madridski Real ne sme premagati Athletica. Madridski Real se je pred zadnjima dvema tekmama znašel pred hudo preizkušnjo, saj je seznam poškodovanih izjemno dolg: Ramos, Kroos, Varane, Mendy, Carvajal, Vasquez. V primeru, če bi bil ob koncu sezone točkovni izkupiček Reala in Atletica enak, bi bil na koncu prvak Real, saj je prvi kriterij za uvrstitev na lestvici v Španiji medsebojni obračun. In tu so pri Realu v prednosti, saj so na prvi tekmi Atletico premagali z 2:0, na drugi tekmi pa sta ekipi remizirali.

Pari 37. kroga (vse tekme bodo odigrane ob 18.30): Athletic Bilbao – Real Madrid, Atletico Madrid – Osasuna, Barcelona – Celta Vigo, Cadiz – Elche, Alaves – Granada, Getafe – Levante, Betis – Huesca, Real Sociedad – Valladolid, Valencia – Eibar, Villarreal - Sevilla  

Značke: jan-oblak, atletico

Članki iz rubrike