Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

il
il
1 17.02.2021 09:09:37

ŽAN ROGELJ: Nočemo biti zgolj simpatična ekipa

Jurij Kodrun
Želja številnih slovenskih nogometašev je, da bi nastopili na marčevskem evropskem prvenstvu U-21, ki ga bosta skupaj organizirali Slovenija in Madžarska. Med izbranci Milenka Aćimovića lahko pričakujemo tudi Žana Roglja.

"Želim igrati na EP in tam pustiti določen pečat z dobrimi igrami," je odločen Gorenjec, ki je prejšnji mesec govoril s selektorjem. "Res je, slišala sva se in se malo pogovarjala. Nič posebnega ni bilo, vprašal me je, kako sem in kako se počutim." Rogelj je bil v zadnjem času redni član izbrane vrste, zato je pravi naslov, da pove, kaj se je spremenilo z menjavo na selektorskem stolčku. "Najvidnejša sprememba je, da se je kar dobro zamenjal kader, veliko več je mlajših igralcev. Mislim, da je super, da so zraven vsi, ki lahko igrajo in so člani dobrih klubov. Na žalost pa je imel novi selektor na voljo samo en zbor, saj za kaj več ni bilo časa. Moram povedati, da se je spremenilo tudi vzdušje, na zadnjem zboru je bilo vse drugače, toda to je normalno, ko se nekaj zamenja, se marsikaj spremeni."

Slovenija bo nastopila v izjemno zahtevni skupini, toda zadnja dvoboja z Nemčijo in Rusijo sta odlična popotnica. "Naša želja je uvrstitev v izločilne boje, če bi razmišljali drugače, bi bilo brez zveze, da sploh igramo. Vedno moraš razmišljati pozitivno, nogomet je nepredvidljiv šport, v katerem vsak lahko premaga vsakega. Hočemo se pokazati v najlepši luči, ne zgolj igrati nogomet in biti simpatična ekipa," je odločen Rogelj. Določeno težavo vseeno predstavlja dejstvo, da do prvenstva ne bo več nobene tekme, na kateri bi lahko testirali pripravljenost, uigrali kakšno taktično različico ali odpravljali napake. "To je manjša težava, urnik bo zelo natrpan, mogoče pa bo to za nas plus, saj tudi drugi verjetno ne bodo uigrani. Se bomo pa poskušali dobiti malo prej. Upam, da nas bodo klubi izpustili kakšen teden pred prvenstvom, da ne bomo prišli ravno na otvoritveno tekmo."

Članki iz rubrike