evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 16.02.2021 19:57:54

SRHLJIVA izpoved nogometašice, katere KALVARIJE 331 dni PO okužbi NI KONEC: 'Kot da sem v ZAPORU, covid noče ...'

vszi
Koronavirus na vsakega posameznika deluje drugače.

Nekateri jo odnesejo brez kakršnihkoli simptomov, nekateri jih imajo malo, drugi resno zbolijo, mnogi tudi umrejo.

A zgodba, ki jo je razkrila nekdanja nogometašica iz Chicaga Kaitlin Denis, je resnično kruta. Tridesetletna Američanka se namreč že 331 dni bori s posledicami covida. Pravi, da se je okužila, še preden so zabeležili prvi smrtni primer v zvezdni državi Illinois, še preden je kdorkoli nosil masko.

"Zdaj smo v drugem letu pandemije, govorimo o cepivih, novih sevih, novi administraciji, a meni je vse enako. Vseskozi sem v postelji, v svoji sobi. Bolna sem že 331 dni. Zdi se mi, da čas stoji, da sem v zaporu in na steno vsak dan rišem črtice," je povedala za Washington Post.

Pravi, da si je včasih govorila, da bo jutri bolje, zdaj tega ne dela več. "Poskušam se pomiriti z dejstvom, da tega virusa nikoli ne bom premagala. Vsako jutro se sprašujem, kako se bom počutila danes. Jaz sem tisto, čemur zdravniki pravijo dolgotrajni bolnik, ko covid zavzame tvoje telo in ga noče zapustiti. Zdravniki sklepajo, da je po celem svetu takih ljudi na desettisoče, a nihče točno ne ve. Vseskozi mi je slabo, imam močno vrtoglavico, migrene, bolečine v telesu. Nekateri simptomi so stalni, slabo počutje od glave do peta, nekateri prihajajo v valovih, kot je piskanje v ušesih, bolečina v rebrih, preskakovanje srčnega utripa, vroča ušesa, otrplost prstov, občutek zastrupitve," je razlagala.

Denisova nima več službe, včasih komaj vstane iz postelje, počuti se, da se dan nikoli ne neha. "Včasih izgubim spomin, kot da imam amnezijo. Počutim se, kot da sem v črni luknji in samo čakam, kako minevajo ure," je svoj vsakdan opisala nekdanja nogometašica, katere številni zdravniški pregledi niso pokazali ničesar, s čimer bi zdravniki ugotovili, da bi bilo z njo kaj narobe.

Značke: koronavirus, nogomet

Članki iz rubrike