nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 11.12.2020 10:32:58

Barcelona, Real Madrid ... Aćimović brez dlake na jeziku o ŽREBU in tekmecih: V Slovenijo prihajajo ...

Grega Wernig
Novopečeni selektor slovenske mlade reprezentance Milenko Aćimović je z velikim zanimanjem spremljal ples kroglic v Nyonu. Ta je Sloveniji v skupino B evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let, ki ga bo deželica na sončni strani Alp gostila skupaj z Madžarsko, prinesel aktualne prvake Špance, petkratne zmagovalce Italijane in Čehe.

Kadar si pri kateremkoli žrebu v zadnjem bobnu, je jasno, da boš v vsakem primeru dobil tekmece, ki so vsaj na papirju močnejši od tebe. Tega se je pred včerajšnjim vlečenjem kroglic zavedal tudi Milenko Aćimović. Skupaj s svojimi varovanci je napeto spremljal, katere tekmece bo Sloveniji izžrebal nekdanji dolgoletni švicarski reprezentant, bivši osrednji branilec Arsenala in Milana Philippe Senderos. Robustni obritoglavec ni imel niti srečne niti nesrečne roke. Lahko bi bilo bolje, lahko bi bilo tudi slabše. Slovenija je za tekmece dobila aktualne prvake in v zadnjem obdobju z naskokom najuspešnejšo reprezentanco v selekciji U-21 Španijo, s katero bo odigrala uvodno tekmo, Italijo in Češko. "Zagotovo smo dobili ene najmočnejših ekip, kar zadeva Španijo in Italijo, Čehe pa tudi dobro poznam. Zavedamo se kakovosti, tudi individualne. V Slovenijo prihajajo zvezde evropskega nogometa. Smo pa v zadnjem času igrali dve tekmi z udeležencema evropskega prvenstva, tako da približno vemo, kaj nas čaka. Imamo še nekaj časa, da se pripravimo. Upam tudi, da se gledalci vrnejo na stadione, saj bi bilo z navijači lažje," je svoje prve misli po žrebu v Nyonu strnil strelec znamenitega gola s polovice igrišča proti Ukrajini.


Naslednik Primoža Glihe na klopi mlade reprezentance o konkretnih ciljih ni želel preveč razpredati: "O ciljih težko govorim. Vemo, da bomo šli tekmo za tekmo. Vemo, da igramo uvodno tekmo s Španijo, z branilcem naslova, s fanti, ki igrajo v Realu Madridu, Barceloni in nasploh v članskem nogometu. Vemo, kakšni igralci so že bili na teh prvenstvih. Pa tudi imena, ki jih bomo gostili, zagotavljajo spektakel in ogromno dobrih tekem. To za Slovenijo veliko pomeni."

Aćimović bi si pri tem želel, da bi se pred začetkom Eura s svojimi fanti dobil še vsaj na eni reprezentančni akciji. Doslej je namreč Slovenijo vodil zgolj na eni, novembra je pod njegovim vodstvom na prijateljskih tekmah remizirala z Nemčijo in Rusijo. "Upam, da bom dobil fante za eno ali dve tekmi, da se še uigramo. Če ne bo šlo, smo pač imeli eno akcijo. To ni izgovor, bi bilo pa dobro, da bi z njimi preživel več časa," je pojasnil Aćimović in optimistično zaključil: "Verjamem, da se lahko zelo dobro pripravimo in da se fantje zavedajo priložnosti, ki se je ponudila. Da vidijo, kje so. Glede na zadnji tekmi sem optimist, da lahko pustimo dober vtis."

Značke: aćimović, slovenija, u21

Članki iz rubrike