Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.12.2020 08:38:19
Deli članek:

GROZI celo KONEC KARIERE?! Neverjetna NESREČA zvezdnika slovenskega prvoligaša!

Grega Wernig

Upali so na najboljše, bali pa so se najhujšega. Tako bi lahko na najkrajši način povzeli razmišljanje vseh, ko je pogovor nanesel na dogajanje v povezavi z Lucasom Horvatom in njegovo zadnjo poškodbo.

Zdaj je iz Aluminija prišla slaba novica, uresničile so se tiste najbolj črne slutnje. Podrobnejši zdravniški pregled je namreč pokazal, da je Horvat težje poškodovan. V zadnjih trenutkih srečanja 15. kroga s Koprom je poskušal odvzeti žogo Krajinoviću, a se ob tem poškodoval in moral dvoboj predčasno končati.

Že takrat je bilo mogoče sklepati, da ne gre za nedolžno poškodbo. Horvat je namreč obležal na tleh in se prijel za desno nogo, njegov krik tik pred tem in boleča grimasa na obrazu pa sta poskrbela, da je človeka spreletel srh. Takoj je bilo jasno, da gre za težavo s kolenom. Seveda s(m)o vsi upali na najboljše ali vsaj na to, da so križne vezi ostale cele, saj je znano, kako neprijetna je tovrstna poškodba.

Kljub temu je podrobnejši zdravniški pregled pokazal, da križne vezi niso zdržale obremenitve in da bo moral Horvat pod nož, nakar 35-letnega vezista čaka dolgotrajno okrevanje. Za zdaj še ni znan datum operacije, zagotovo pa bo ta opravljena v najkrajšem možnem času.

"Takoj sem vedel, da gre za nekaj resnega, in sem bil seveda slabe volje. Zdaj moram na operacijo, potem pa se bom poskušal čim prej vrniti na igrišče, drugega mi tako ali tako ne preostane. Seveda je to zame hud udarec, saj sem imel nedolgo nazaj prav tako hudo poškodbo in sem bil odsoten dlje časa. Moram gledati naprej, da se ustrezno rehabilitiram in vrnem na igrišče. V nogometu se včasih zgodijo tudi take stvari in treba jih je sprejeti, ampak pozitivno gledam naprej," je povedal Lucas Horvat in potolažil tudi tiste, ki so se ustrašili, da bo moral končati kariero.

Horvat ima resnično precej smole, saj je pred približno 14 meseci v dvoboju z Rudarjem utrpel grozljivo poškodbo, ko mu je mišica odstopila od narastišča. Potrebna je bila operacija in dolgotrajno okrevanje, na nogometne zelenice se je namreč vrnil junija letos, torej po osmih mesecih.