Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ba
ba
0 21.11.2020 13:39:34

S PRIDIHOM DRAME! Zadnjega udeleženca EP U-21 v Sloveniji in na Madžarskem določila 'ZELENA MIZA'

Jurij Kodrun
Žreb skupin bo 10. decembra v Nyonu.

Mlada reprezentanca Islandije si je kot zadnja zagotovila udeležbo na Evropskem prvenstvu do 21 let 2021, potem ko je pritožbeni organ Uefe določil, da se zaostali tekmi Armenija – Švedska in Armenija – Islandija registrirata z rezultatom 0:3.

Evropska krovna organizacija je odločila, da je Nogometna zveza Armenije odgovorna za neodigrani kvalifikacijski tekmi v skupini 1, tako da je za zeleno mizo registrirala zmagi v korist nasprotnikov. To pomeni, da se je na drugo mesto v kvalifikacijski skupini 1 zavihtela Islandija, ki je posledično izrinila Poljsko s položaja petih najboljših drugouvrščenih reprezentanc v kvalifikacijah in se kot zadnja uvrstila na Uefa Evropsko prvenstvo do 21 let 2021, ki ga bosta prihodnje leto gostili Slovenija in Madžarska. Spomnimo, da bo potekalo v dveh delih; skupinski del tekmovanja bo od 24. do 31. marca, izločilni boji bodo potekali med 31. majem in 6. junijem.

Žreb skupin za bo 10. decembra v Nyonu. Madžarska in Slovenija bosta kot gostiteljici prvoimenovani reprezentanci skupine A in B, medtem ko so ostale reprezentance razvrščene v kakovostne bobne na podlagi Uefinega koeficienta.

V kakovostnem bobnu 1 so reprezentance Španije, Nemčije, Francije in Anglije, v kakovostnem bobnu 2 so se znašle izbrane vrste Italije, Danske, Portugalske in Nizozemske, v kakovostnem bobnu 3 so umeščene selekcije Romunije, Hrvaške, Češke in Rusije, medtem ko so v kakovostnem bobnu 4 Švica, Islandija, Madžarska (skupina A) in Slovenija (skupina B).

Članki iz rubrike