jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

beli bik Svet24.si

Velikega belega bika čaka svobodno življenje v ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Momčilo Otašević Njena.si

Šverc komerc: Krešo drugič postal očka

Janez Rebernik -Nova Njena.si

Ko ugasnejo kamere: Je Janez res ženskar?

ba
ba
0 21.11.2020 13:39:34

S PRIDIHOM DRAME! Zadnjega udeleženca EP U-21 v Sloveniji in na Madžarskem določila 'ZELENA MIZA'

Jurij Kodrun
Žreb skupin bo 10. decembra v Nyonu.

Mlada reprezentanca Islandije si je kot zadnja zagotovila udeležbo na Evropskem prvenstvu do 21 let 2021, potem ko je pritožbeni organ Uefe določil, da se zaostali tekmi Armenija – Švedska in Armenija – Islandija registrirata z rezultatom 0:3.

Evropska krovna organizacija je odločila, da je Nogometna zveza Armenije odgovorna za neodigrani kvalifikacijski tekmi v skupini 1, tako da je za zeleno mizo registrirala zmagi v korist nasprotnikov. To pomeni, da se je na drugo mesto v kvalifikacijski skupini 1 zavihtela Islandija, ki je posledično izrinila Poljsko s položaja petih najboljših drugouvrščenih reprezentanc v kvalifikacijah in se kot zadnja uvrstila na Uefa Evropsko prvenstvo do 21 let 2021, ki ga bosta prihodnje leto gostili Slovenija in Madžarska. Spomnimo, da bo potekalo v dveh delih; skupinski del tekmovanja bo od 24. do 31. marca, izločilni boji bodo potekali med 31. majem in 6. junijem.

Žreb skupin za bo 10. decembra v Nyonu. Madžarska in Slovenija bosta kot gostiteljici prvoimenovani reprezentanci skupine A in B, medtem ko so ostale reprezentance razvrščene v kakovostne bobne na podlagi Uefinega koeficienta.

V kakovostnem bobnu 1 so reprezentance Španije, Nemčije, Francije in Anglije, v kakovostnem bobnu 2 so se znašle izbrane vrste Italije, Danske, Portugalske in Nizozemske, v kakovostnem bobnu 3 so umeščene selekcije Romunije, Hrvaške, Češke in Rusije, medtem ko so v kakovostnem bobnu 4 Švica, Islandija, Madžarska (skupina A) in Slovenija (skupina B).

Članki iz rubrike