Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

stockholm, 70-letnica Svet24.si

Preobrat v primeru domnevnega stanovanja groze

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Mosad, Mossad, Svet24.si

Atentati, ugrabitve in vohunjenje - izraelski ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

Mariah Carey Odkrito.si

Skrita zgodba božične pesmi Mariah Carey

Domen Kumer in Špela Grošelj Njena.si

Špela Grošelj ne more brez Domna Kumra

ro
ro
0 21.11.2020 12:41:02

Ante Šimundža presenetil v pričakovanju OLIMPIJE: Za zdaj je to le KOZMETIKA

Jurij Kodrun
Prazna Fazanerija bo gostila derbi med soboškimi črno-belimi in zeleno-belimi iz prestolnice.

Za črno-belimi je znova normalen reprezentančni premor – v nasprotju s prejšnjim, ki so ga večinoma preživeli v karanteni. Bržčas je tudi to prispevalo k nihanjem, ki so zaznamovala nekaj preizkušenj pred odhodom na oddih. Zdaj so se lahko v Fazaneriji 14 dni posvečali treningom brez omejitev z namenom, da bi čas, ki so ga imeli na voljo, izkoristili čim bolje. "Ker smo imeli dva tedna normalnih treningov, smo naredili tisto, kar bi morali v prejšnjem premoru. Mimo tega ne moremo, s tem smo se sprijaznili, to smo sprejeli. Osvežili smo ekipo, obnovili nekatere principe v naši igri in verjamem, da smo opravili dobro delo," pravi Ante Šimundža.


Zdaj se začenja zgoščen urnik tekem, saj je v manj kot mesecu dni predvidenih osem krogov, Mura pa peklenski ritem začenja s spopadom proti Olimpiji. Njegovo pomembnost med drugim razkriva pogled na lestvico: razlike pri vrhu so minimalne, vsaka izgubljena točka že lahko pomeni precejšen zdrs. "Razlike so majhne med vsemi ekipami," se je odzval trener soboškega prvoligaša in pristavil: "Lestvica je v tem trenutku, v tem obdobju, predvsem kozmetične narave."


Na ravnici se sicer dobro zavedajo zahtevnosti naloge, ki jih čaka v današnjem poznem popoldnevu. "Pričakujemo trdno tekmo. Tekmo, v kateri bo treba biti zelo zbran in tekmovalen. Igramo doma, dejstvo je, da poznamo vsak košček igrišča, in vsekakor si želimo vsega izkupička. Je pa pomembno, da bomo v vseh segmentih na visoki ravni," je povedal mariborski strokovnjak na soboški klopi, ki o tekmecu iz prestolnice govori z izbranimi besedami. Spoštljivimi! "Zavedamo se, kdo in kaj je Olimpija. Ne glede na vse vzpone in padce ter spremembe, ki so se dogajale, je Olimpija vedno Olimpija. Vemo, kaj pomeni v slovenskem prostoru, kakšna je njena vloga in kakšen ugled ima. Igrali bomo proti ekipi z zmagovalno miselnostjo, ampak dogajanje na igrišču in razplet bosta seveda v veliki meri odvisna tudi od nas. Namen je v čim večji meri izraziti naše odlike, jih vsiliti nasprotniku ter poskušati razkriti njegove slabosti."

V Fazaneriji se bosta udarili najboljši obrambni ekipi v ligi. Edini, ki sta na dozdajšnjih 11 tekmah dobili manj kot deset golov; Mura 6, Olimpija 9. "V nogometu sta pomembni tako faza napada kot faza obrambe, ki ji posvečamo ogromno pozornosti. Jasno je, da želimo biti uspešni tudi v tem segmentu, iz tekme v tekmo želimo delati korake naprej. Ampak še ogromno stvari moramo izboljšati, da bi bili po koncu sezone z obrambnimi prvinami in številom prejetih zadetkov zadovoljni."

Članki iz rubrike