Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.11.2020 21:31:58
Deli članek:

Kje sploh je SREČKO KATANEC? V teh koronačasih je moral spakirati kovčke in... (foto)

Nekdani selektor slovenske izbrane vrste je že dve leti na slektorskem stolčku Iraka, kjer pa mu cel čas nagaja opozicija in mu žaga stol na katerem sedi.

Po letu dni neigranja reprezentance bo iraški selektor Katanec kmalu spet vodil izbrano vrsto na prijateljskih tekmah proti Jordaniji in Uzbekistanu. "Namen teh tekem proti Jordaniji in Uzbekistanu je, da igralci spet občutijo atmosfero mednarodnih tekem, potem ko jih nismo igrali kar leto dni," je včeraj pred zborom reprezentance govoril Katanec. Spet je v reprezentanco poklical tri nove igralce, iraške nogometaše, ki so rojeni v tujini, ob tem pa ni vpoklical štirih, ki igrajo v tujini, pa so bili na zadnjem zboru. In spet je dvignil veliko prahu, opozicija, ki ga ruši že od prvega dne, ko je stopil na selektorsko mesto, pa je imela novo kost za glodanje. Katanec je s svojimi pomočniki zdaj v Iraku že več kot teden dni, v tem času pa si je ogledal tudi tekme domačega prvenstva, da bi morda v domačih klubih našel kakšnega igralca, ki bi bil zanimiv za reprezentanco. Srečko pa se je razveselil dejstva, da je v tujino, na Portugalsko, odšel še en mladi iraški nogometaš, Ala Abas, s katerim se je srečal na letališču v Erbilu.

Katanec, ki ima letno plačo milijon dolarjev, zaenkrat kar uspešno krmari v zelo negotovem iraškem nogometnem svetu, največja podpora zanj pa so zagotovo rezultati, ki jih dosega.