evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 03.11.2020 20:13:43

Olimpija Prekmurcem DIHA ZA OVRATNIK, Goričani tresli OKVIR VRAT

Jurij Kodrun
Nogometaši Gorice so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:1).

Novogoričani so pred tem dvobojem dobili le eno od zadnjih devetih tekem proti Olimpiji, izgubili pa so tudi prvo medsebojno te sezone, ki jo je odločil Đorđe Ivanović. Ta se je med strelce vpisal tudi tokrat  in poskrbel za peto zmago Olimpije, ki se je točkovno izenačila z vodilno Muro. Gorica pa je kljub nekaj lepim priložnostim šestič ostala praznih rok in je še vedno na repu lestvice.


Prvi polčas v Novi Gorici je bil kar razburljiv in ponudil nekaj lepih priložnosti ter tudi zadetek Olimpije. Tega je v 16. minuti dosegel Andres Vombergar, ki je zadel z glavo po podaji Đorđeja Ivanovića z leve strani, marsikomu pa se zdi, da je bil napadalec Olimpije vsaj za nekaj centimetrov v nedovoljenem položaju.

Sicer pa je Ivanović tudi sam poskusil dve minuti pred tem, a Uroš Likar ni imel veliko dela. Že v drugi minuti je Timi Max Elšnik sprožil z 20 metrov, a je žoga švignila kar meter mimo vratnice. Pri gostih je v 38. minuti znova poskusil Vombergar, a bil takrat z močnim strelom nenatančen.

Tudi domači so bili blizu zadetka, posebej Etien Velikonja v 18. minuti, ko je žoga po strelu zadela obe vratnici in se odbila v polje, in Goran Cvijanović v 34. minuti, ko je s prostega strela zadel prečko.

V sedmi in osmi minuti je poskusa Roka Grudine in Semirja Smajlagića ustavil Žiga Frelih. Tudi v končnici polčasa so domači prišli do nekaj strelov, ki pa tudi niso bili dovolj dobri za spremembo izida, tudi tisti Grudine ob izteku prvega dela.

V uvodu drugega polčasa so bili nekoliko konkretnejši Novogoričani, prišli do treh strelov, a niso bili posebej nevarni. V 59. minuti je malce izven kazenskega prostora na drugi strani sprožil Ivanović, vendar je bil tudi on premalo natančen.

vombergar jk
Jurij Kodrun
V 73. minuti je imel Elšnik izjemno priložnost za podvojitev prednosti, ko je bil povsem sam v kazenskem prostoru, a žogo poslal čez gol. Natančnejši pa je bil Ivanović v 78. minuti, po podaji Matica Finka je zadel z 12 metrov in dosegel svoj peti gol sezone ter se na vrhu seznama strelcev pridružil Nardinu Mulahusejnoviću iz Kopra in Roku Kronavetru iz Maribora. V 88. minuti je Vombergar znova poskusil z glavo,  izkazal se je Likar, malce pozneje pa je po kotu žogo poslal čez prečko.

Gorica - Olimpija 0:2 (0:1)

Nova Gorica - Športni park. Brez gledalcev. Glavni sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek).

Strelca: 0:1 Vombergar (16), 0:2 Ivanović (78).

Gorica: Likar, Paljk (od 53. Oyewusi), Mevlja, Tomiček, Hodžić, Bjelica (od 75. Begić), M. Kavčič, Grudina, Velikonja, Cvijanović, Smajlagić. Trener: Gordan Petrić.

Olimpija: Frelih, Boakye, Korun, Samardžić (od 56. Perković), Andrejašič, Caimacov, Elšnik, Marin (od 90. Zeljković), Bosić (od 56. Fink), Ivanović (od 85. Šme), Vombergar. Trener: Dino Skender.

Rumeni kartoni: Oyewusi, Begić; Ivanović.

Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike