asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ba
ba
4 03.11.2020 16:30:28

Prvaki NISO VEČ TIHO! Sodniško organizacijo pozivamo, da TO STORI ...

Jurij Kodrun
Celjani so se iz Murske Sobote vrnili opeharjeni.

Aktualni prvaki so v Fazaneriji osvojili točko, kar seveda ni slab rezultat. Še zlasti ob dejstvu, ker Celjani še vedno iščejo formo iz prejšnje sezone, a lahko bi bilo tudi drugače. Sredi prvega dela so bili namreč oškodovani za najstrožjo kazen, ko je Dejan Balažič spregledal igranje z roko Nina Koutra, in medtem ko je trener Dušan Kosić po tekmi o tem govoril v 'rokavicah', so se v klubskih pisarnah odločili za drugačen pristop. Jasno in glasno so opozorili na krivice, ki so se jim po njihovem mnenju zgodile v bližnji preteklosti.

"Dne 03. 11. 2020 sta se v 10. kolu Prve lige Telekom Slovenije pomerila Mura in Celje, ki sta se v Fazaneriji razšla brez brez zmagovalca in brez zadetkov. Našemu nasprotniku pošteno čestitamo za osvojeno točko, NK Celje pa je (spet) zmotila napačna sodniška odločitev (g. Dejana Balažiča), ki je neposredno vplivala na končni rezultat srečanja.

V 22. minuti srečanja je naš branilec Advan Kadušič z roba kazenskega prostora meril proti nasprotnikovim vratom, njegov strel je v domačem kazenskem prostoru z roko zaustavil igralec Mure Nino Kouter. G. Dejan Balažič ni pokazal na 11-m, napačna sodniška odločitev je neposredno vpliva na končni rezultat srečanja. Celje je bilo zaradi sodniških napak oškodovano že drugič v manj kot tednu dni. Dne 28. 10. 2020 je bil na tekmi 9. kola PLTS v Kopru prvi zadetek Dareta Vršiča v 22. minuti dosežen iz prepovedanega položaja, prav tako glavni sodnik srečanja g. Roman Glažar po igranju z roko domačega branilca v koprskem kazenskem prostoru ni pokazal na belo točko, Koprčani pa so prav iz tega trenutka prešli v protinapad in v 42. minuti dosegli drugi zadetek. V prvem polčasu Nardin Mulahusejnovič v domačem kazenskem prostoru zaradi namernega udarca s komolcem v obraz našega branilca Dušana Stojinoviča ni bil kaznovan, najstrožja kazen ni bila dosojena.

G. Dejan Balažič je s svojo napako (nedosojena 11-m zaradi igranja nasprotnika z roko v njegovem kazenskem prostoru) neposredno vplival na končni rezultat srečanja tudi v končnici državnega prvenstva 2019/20, na tekmi Celja in Triglava dne 15. 07. 2020 (34. krog - stadion Z'dežele), ko smo se v knežjem mestu borili za zgodovinski prvi naslov državnega prvaka. Izpostavili smo samo nekatere sodniške napake, s katerimi želimo povedati, da v zadnjem času do njih prihaja vse preveč pogosto. Naši nogometaši za svoja dejanja odgovarjajo z rumenimi in rdečimi kartoni, disciplinskimi postopki in tudi denarnimi kaznimi.

Nogometni klub Celje je bil eden od predstavnikov Slovenije v Evropi v letošnji sezoni, zato njegove igre spremlja tudi nogometna javnost izven naših meja. Z napačnimi sodniškimi odločitvami delivci pravice v PLTS mečejo slabo luč na ugled našega sojenja v Evropi, ki je na visokem nivoju, s tem pa posledično tudi na celoten slovenski nogomet. Državni prvak si ne želi privilegiranega položaja, samo pošteno sojenje in enakopraven boj na nogometni zelenici.

Sodniško organizacijo pozivamo na tolmačenje sodniških odločitev v navedenih primerih in opredelitev glede pravilnosti odločitve glavnih sodnikov g. Romana Glažarja in Dejana Balažiča. V kolikor bo potrjeno, da je šlo za sodniške napake, pa nas zanima tudi ukrep zoper omenjena oziroma njuna stopnja odgovornosti zaradi storjenih napak," so v izjavi za javnost zapisali v celjskem prvoligašu.

Članki iz rubrike