Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.10.2020 23:16:37
Deli članek:

Španci v Madridu boljši od Švicarjev, Nemci slavili v Kijevu

Reuters

Španski nogometaši so v 3. krogu lige narodov na stadionu Alfredo di Stefano v Madridu premagali Švico z 1:0 in zadržali prvo mesto v skupini 4 v elitni ligi A. V tej skupini nastopajo tudi Nemci, ki so po dveh neodločenih izidih dosegli prvo zmago. Elf se je po zmagi na olimpijskem stadionu v Kijevu z 2:1 prebil na drugo mesto.

Za izbrance španskega selektorja Luisa Enriqueja je edini gol na tekmi na osrednjem objektu vadbenega centra madridskega Reala dosegel krilec Reala Sociedada Mikel Oyarzabal v 14. minuti.

V ukrajinsko-nemškem obračunu v Kijevu so smetano pobrali izbranci gostujočega selektorja Joachima Löwa. Nemce je v vodstvo popeljal branilec Borussie iz Mönchengladbacha Matthias Ginter v 20. minuti, na 2:0 pa je povišal vezist Bayerna iz Münchna Leon Goretzka v 49. minuti. Končni izid na dvoboju je postavil Ruslan Malinovski po zadetku z 11-metrovke v 77. minuti.

Druge tekme elitne lige A bodo na sporedu v nedeljo. Para skupine 1 sta BiH - Nizozemska in Poljska - Italija, skupine 2 Anglija - Belgija in Islandija - Danska, skupine 3 pa Hrvaška - Švedska in Francija - Portugalska.

V nedeljo bo na veliko nogometno sceno stopila tudi Slovenija, po remiju z Grčijo in zmagi nad Moldavijo jo v okviru lige C čaka tekma proti Kosovu. Na stadionu Fadil Vokkri v Prištini se bo tekma pričela ob 20.45.