Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
10.10.2020 18:51:35
Deli članek:

MARIBOR igral tudi med premorom, bilo je ZELO SLABO! MAURO CAMORANESI je lahko upravičeno ZASKRBLJEN

Grega Wernig

Avstrijski prvoligaš je bil prepričljivo boljši od vijoličastih.

Mariborčani so tudi med ligaškim premorom ostali v ritmu tekem, v prijateljski preizkušnji so se pomerili z avstrijskim prvoligašem Sturmom. Namen, da bi si varovanci trenerja Maura Camoranesija po slabšem začetku sezone morda malce okrepili samozavest in izboljšali svojo podobo, ni bil dosežen. Gradčani so bili v Ljudskem vrtu premočni in zmagali s 3:0 (1:0), v polno so zadeli Friesenbichler (29), Jantscher (64) in Mwepu (67).

Vijoličasti so bili resda močno oslabljeni. Zaradi reprezentančnih obveznosti so manjkali Mitrović, Cretu, Pirić, Mlakar, Matko, Koblar in Kolmanič, poškodba je nastop preprečila Milcu in Uskokoviću, Kronavetru je ponagajal zobobol, ampak vse to ne spreminja spoznanja o tem, da so 15-kratni prvaki pokazali premalo, v primerjavi z dozdajšnjimi preizkušnjami ni bil opazen napredek.

Zaradi številnih odsotnosti je nekdanji zvezdnik Juventusa na mariborski klopi zapolnil s kar nekaj člani mlajših selekcij. Žiga Obreht je zaigral celo v začetni enajsterici, zraven so bili še Angelo Timotej Rec, Enej Klampfer, Nejc Ajhmajer, Žan Vipotnik in Belmin Bobarić, slednja sta s članskimi preizkušnjami izkušnje imela že prej. Za Štajerce je obetavno, da je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe znova zaigral Gregor Bajde.

Postava Maribora: Jug, Martinović (od 46. Dervišević), Peričić (od 78. Klampfer), Obreht, Klinar (od 46. Felipe Santos), Vrhovec (od 46. Mihelič), Pihler, Viler (od 78. Bobarić), Repas (od 78. Bajde), Požeg Vancaš (od 46. Kotnik), Mešanović (od 46. Tavares).

Grega Wernig