zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ba
ba
0 10.10.2020 16:34:55

Kakšna bo slovenska ENAJSTERICA v Prištini? Selektor bo prisiljen IMPROVIZIRATI

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca je v Prištini, kjer jo v nedeljo čaka naslednji izziv v ligi narodov.

Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Prištino, kjer jo v nedeljskem večeru na stadionu Fadil Vokrri čaka tretja tekma v ligi narodov proti Kosovu. "Poskušali bomo s kvalitetnejšo igro, z disciplino, odgovornostjo in velikim motivom priti do cilja, ki si ga želimo. V prejšnjih kvalifikacijah smo imeli težave na gostovanjih, kjer moramo biti bolj odločni in hrabri. Na tokratni tekmi pričakujemo precej tesnih dvobojev in veliko število tako imenovanih drugih žog, ki jih bo potrebno pobrati," razmišlja Matjaž Kek.

Po selektorjevem mnenju ena največjih kvalitet reprezentance Kosova izhaja iz zvezne vrste, še bolj neugoden pa je njihov karakter. Tekmeci na sleherni preizkušnji kažejo izjemen motiv in ponos ob nastopanju za to mlado državo. "Kosovo ima v zvezni vrsti kakovostne igralce, ki so močni predvsem v igri ena na ena. Na to moramo biti pripravljeni in odgovoriti s svojo kvaliteto. Poleg tega je potrebno izpostaviti tudi neizmeren motiv, ki je zapisan v njihovem karakterju oziroma DNK-ju."

Pripravljalna tekma s San Marinom je postregla z odgovori. Razširil se je krog igralcev, na katere selektor lahko računa, čeprav večjih sprememb v primerjavi s septembrskima tekmama ne načrtuje. "Postave kaj dosti ne bom spreminjal, improvizirati pa bomo morali v konici napada. Možnih je pet menjav, kar nam odpira različne kombinacije. Poskušali bomo držati visok ritem," poudarja Matjaž Kek.

Članki iz rubrike