reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
6 07.09.2020 11:34:03

REKEL BOBU BOB! Znani funkcionar NZS takole POJASNIL VSE o prenosih reprezentance na TV! (video)

Martin Metelko
Še vedno se dviguje ogromno prahu zaradi prenosov tekem izbrane vrste.

Kot je znano, je slovenska športna televizija Sportklub že pred časom odkupila pravice za prenašanje tekem slovenske nogometne reprezentance v tem tekmovalnem obdobju. V povsem legitimnem in transparentnem poslu je Sportklubu pravice prodala UEFA, pri čemer slovenska nogometna zveza s tem nima nič. Popolnoma nič. In ko je Uefa sprejela ponudbo Sportkluba, je bil ta prisoten v programski shemi čisto vseh omembe vrednih slovenskih operaterjev.                          

Vmes se je zgodilo marsikaj, svoje je naredila tudi korona kriza, predvsem pa je Sportklub postal žrtev političnih spletk. Televizija je namreč v lasti srbske opozicije, medtem ko je srbska oblast lastniško neposredno povezana s konkurenčno televizijo ArenaSport. Prek lastniških in političnih povezav to vpliva tudi na sliko v Sloveniji, saj sta Telekom in T-2 zaradi tega na stežaj odprla vrata Areni, iz svojih shem pa izločila Sportklub. 

Pritisk javnosti na NZS in Sportklub je velikanski, vendar to z vso iskrenostjo nista prava naslova. NZS je celo v dodatno zapletenem položaju, kajti njen zvesti pokrovitelj, ki vlaga tako v reprezentanco kot v domačo ligo (po njem se celo imenuje) hkrati v svoji programski shemi nima televizije, ki taisto reprezentanco prenaša. Resnično zapleten položaj torej, iz katerega se je izjemno težko izvleči. Če se je sploh mogoče. 

Zelo glasno zato odmeva sinočnji nastop funkcionarja NZS in dolgoletnega slovenskega reprezentanta Mirana Pavlina. V svoje slogu je brez dlake na jeziku rekel bobu bob in v zvezi s prenosi pojasnil čisto vse. Kot si lahko ogledate na tej povezavi  v posnetku, ki se hitro širi. 

Značke: pavlin, televizije

Članki iz rubrike