Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.09.2020 10:06:01
Deli članek:

Nova razsežnost! Kaj bo s tekmo KALJU – MURA? Vseh črno-belih danes NE BO na testiranju

Jurij Kodrun

Tudi poskus druge izvedbe tekme 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa Nomme Kalju – Mura, ki je v četrtek predvidena v Budimpešti, ostaja negotov.

Soboški črno-beli se med reprezentančnim premorom pripravljajo na preizkušnjo 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa. Potem ko estonske oblasti v Talinu zaradi strahu pred širjenjem koronavirusa niso izdale posebnega dovoljenja za obračun Nomme Kalju – Mura, ga je Uefa prestavila v Budimpešto, za 10. september je predviden na stadionu Szusza Ferenc, ampak tudi poskus ponovne izvedbe postaja vse bolj negotov. Klub prekmurskih tekmecev namreč ostaja žarišče okužb, ob koncu tedna so odkrili še sedem novih, že pred tem pa je bilo pozitivnih osem testov, vsega skupaj jih je torej 15.

Nekateri mediji poročajo, da naj bi bilo pozitivnih 14 igralcev in en član strokovnega vodstva, toda uradne informacije govorijo o osmih nogometaših, ob tem pa tamkajšnji nacionalni inštitut za javno zdravje oziroma zdravstveni odbor razkriva, da je kar 35 primerov v Talinu povezanih s Kaljujem.
"Vse tiste, ki so bili v stiku z ekipo, testiramo vsaka dva dneva. S testiranji bomo nadaljevali tudi v prihodnje. V klubu zagotavljajo, da so vsi okuženi v izolaciji," je povedala članica kriznega odbora estonske zveze Mihkel Uiboleht.

Seveda se samo po sebi zastavlja vprašanje, kaj to pomeni v luči prihajajočega spopada v madžarski prestolnici. "Do zadnjega se bomo borili, da bi tekmo odigrali. Na seznam lahko uvrstimo igralce iz naše druge oziroma mlade ekipe. Pripravljene imamo scenarije A, B in C," odgovarja predsednik Kaljuja Kuno Tehva.

Končna odločitev naj bi bila znana po jutrišnjih testiranjih, ki jih bodo Estonci opravili v okviru protokola, ki ga v pričakovanju vsakega dvoboja na mednarodnem prizorišču zahteva Uefa, Anteja Šimundžo in njegove varovance to čaka v današnjem popoldnevu. A zasedba na testiranju ne bo popolna, manjkala bosta Tomi Horvat in Jan Gorenc, ki bosta istočasno branila barve mlade slovenske reprezentance na prijateljski preizkušnji proti madžarskim vrstnikom. Prošnja vodilnih mož iz Fazanerije, da bi se ekipi v pričakovanju četrtkovega evropskega izziva lahko pridružila po dvoboju z Italijani, pri selektorju Primožu Glihi ni padla na plodna tla, bris jima bodo bržčas odvzeli v torek.