mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
3 10.05.2020 19:15:04

ŠKANDAL neverjetnih RAZSEŽNOSTI! Nogometaš z BOMBASTIČNIM RAZKRITJEM: Moral bi PLAČATI, da bi lahko ...

Nekdanji nigerijski nogometni reprezentant Chinedu Obasi je na družbenih omrežjih zapisal, da bi moral plačati podkupnino, če bi hotel igrati na svetovnem prvenstvu 2014.

Triintridesetletni Obasi, ki je prost igralec, potem ko je januarja zapustil švedski AIK, je za Nigerijce nazadnje igral leta 2011 in je med drugim igral tudi v Nemčiji za Schalke in Hoffenheim.

"Moral bi biti na SP 2014. Igral sem za Schalke v ligi prvakov in vse je bilo v redu. Na koncu sezone sem dobil povabilo na priprave za prijateljske tekme v Južnoafriški republiki," je dejal in dodal: "Dva dni preden so obelodanili seznam igralcev, so od mene zahtevali plačilo za to, da bi me izbrali v ekipo." Obasi je osvojil srebrno kolajno na OI 2008 v Pekingu in igral na SP 2010.

Eden od pomočnikov nigerijskega selektorja pred šestimi leti Valere Houdonou je trdil, da Obasi pač ni bil dovolj dober, da bi bil konkurenčen Petru Odemwingieju in Ahmedu Musi.

"Vprašanje je, koga bi lahko torej zamenjal med napadalci," je dejal Houdonou in poudaril, da je bil Obasi povabljen na priprave tako kot vsi potencialni reprezentanti. "Trenerski štab si je želel v Brazilijo odpeljati res najboljše," je dodal in končal, da Obasi pač ni prišel na seznam, ker ni mogel nikogar zriniti z njega.



Daniel Amokachi, ki je bil prav tako med pomočniki selektorja 2014 (to je bil Stephen Keshi, ki je umrl leta 2016), pravi, da je krivda tudi na igralcih.

"Ta zadeva z jemanjem in plačevanjem denarja v našem nogometu ni enostranska. Zastopniki igralcev bodo prišli, se srečali s selektorjem, da bi mu ponudili denar, ki bi igralcu zagotovil izbor," je dejal nekdanji član Evertona in nigerijske vrste na SP 1994 in 1998.

"To je dvostranska zadeva. Včasih so igralci tisti, ki gredo do selektorja in mu rečejo, da bo zastopnik plačal za izbor v reprezentanco," je še povedal.

Nigerijske protikorupcijske agencije sicer v povezavi z obtožbami preiskujejo ljudi na nigerijski nogometni zvezi, ki jo vodi Amaju Pinnick.

Članki iz rubrike