evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 10.05.2020 16:29:47

FANTASTIČNO! Nekdanji danski prvaki IZNAŠLI NAČIN, kako bodo kljub ukrepom njihovi navijači na tribunah (FOTO)

Pred nogometom in celotnim športom je nov izziv. Pandemija koronavirusa je marsikaj postavila na glavo. Pred nami je nova realnost.

Šport z rahljanjem ukrepov počasi prihaja k sebi, tudi nogometna tekmovanja bodo spet oživela. Vendar brez gledalcev, tribune bodo še nekaj časa samevale.

Klubi poskušajo biti inovativni in vključiti navijače, pa čeprav iz domačih naslanjačev. Med najbolj iznajdljivimi so Skandinavci. Švedi so do zadnjega razmišljali o tem, da bi kar odprli vrata stadionov za navijače, a so si na koncu vendarle premislili. Danski Midtjylland namerava že za prvo tekmo z Randersom po parkirišču okoli stadiona postaviti velike zaslone, tako bodo lahko navijači tekme spremljali kot v 'drive-in' kinu.

aarhus 2
Vestnik.si


AGF Aarhus, petkratni danski prvak, bo za svoje navijače ustvaril virtualni stadion - v sodelovanju s priljubljeno platformo Zoom. Na stadionu bodo postavili 23 kamer, ki bodo simulirale 22 sektorjev, v katerih si bodo lahko navijači izbrali brezplačen sedež. Na velikih zaslonih okoli igrišča bodo projicirani navijači, s čimer bo omogočena največja mogoče interakcija. Navijači bodo v svojih dnevnih sobah spremljali tekmo s pozicije, za katero si bodo priskrbeli vstopnico, obenem pa bodo igralci med tekmo videli svoje navijače v njihovih dnevnih sobah.

"Tekma z Randersom bo prva po dolgem času. Ponosni smo, da bomo prvi klub, ki bo izkoristil digitalno tehniko. Kot kaže, bomo precej časa brez gledalcev na tribunah, tako da bomo s tem projektom dali tudi drugim klubom idejo," je povedal direktor AGF Aarhusa Jacob Nielsen.

aarhus

aarhus 1

Članki iz rubrike