Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 17.11.2019 01:45:27

Kakšne tekme zdaj čakajo Slovenijo? SELEKTOR KEK ima načrt, tako se bo izoblikovalo jedro ...

Jurij Kodrun
Slovenska reprezentanca je premagala Latvijo, vendar na evropskem prvenstvu prihodnje leto ne bo zaigrala.

Slovenski nogometaši so kvalifikacije pokvarili oktobra, ko so si s porazoma v Severni Makedoniji in doma z Avstrijo skoraj povsem zaprli vrata na Euro. Zmaga na zadnji domači tekmi z Latvijo, ki v teh kvalifikacijah ni osvojila niti točke, kar je 'uspelo' le še Gibraltarju in San Marinu, je bila le dobra uteha in odskočna deska za prihodnje izzive.


Selektor Matjaž Kek že pogleduje v leto 2020, ko bo poskušal na prijateljskih tekmah izklesati ekipo, ki bo krenila v novo ligo narodov in pozneje v kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

"V te kvalifikacije smo šli brez treninga, brez pripravljalne tekme. In to ni alibi. Cilj ni dosežen, vendar to ni bil pogoj, da bi zdaj vsepovsod kar glave letele. Jaz mislim, da mora reprezentanca igrati s tekmeci, ki bodo pravi test. V nekem trenutku, pred desetimi leti, je bilo ‌fino, da smo igrali z ekipami, s katerimi smo si dvigali rejting, in smo bili kar naenkrat 20. na svetu. Zdaj je treba narediti nekaj, kar smo enkrat že naredili. Takrat smo igrali z Dansko, Švedsko in dobili okoli ušes, a se je izoblikovalo jedro reprezentance. Ko imaš pred seboj neki izziv, je lahko le dobro. Vztrajam pri težkih prijateljskih tekmah, pri pravih tekmecih. Mislim, da lahko pridemo do teh tekem, pred evropskim prvenstvom bomo gotovo zanimivi za tiste ekipe, ki so kvalificirane. To bo moje vodilo," je o tekmah v prihajajočem letu še povedal Kek.

Članki iz rubrike