stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
8 17.11.2019 01:36:46

Matjaž Kek obrača NOV LIST! Selektor razkril načrte, začelo se je že proti Latviji: Jasno je, da prihaja čas ...

Martin Metelko
Slovenija je zadnjo domačo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo dobila, a obenem izgubila vse možnosti za vsaj drugo mesto v skupini.

Latvija ni bila tekmec po meri, vendar žal četrta zmaga kaj več od dobre podlage za prihodnost ne pomeni. Slovenski pogled je že usmerjen v naslednja tekmovanja. Selektor se je po tekmi soočil z vprašanji o prihodnosti, o novih igralcih ...


Kakšne bodo torej spremembe? "Od tekme do tekme ne moreš zamenjati kar pet ali šest igralcev, kar 'jovo na novo'. Če kdo to misli, to je težko. Če bomo Slovenci živeli le od uvrstitve na veliko tekmovanje ... vendar se to ne zgodi, ker tudi drugi igrajo nogomet, potem pa to doživljamo kot veliko katastrofo ... to ne bo šlo ... Mi vsi skupaj na zvezi bomo morali z nekim dobrim načrtom priti do temelja, do prepoznavnosti. Jasno je, da prihaja čas, ko bo treba dobro razmisliti. Tudi o mladi reprezentanci. Ne le zaradi super rezultatov, ampak tudi zaradi evropskega prvenstva, na katerega je kot domačin že uvrščena."

Ker so v tekmovalnem pogledu kvalifikacije za Slovence zdaj dokončno končane, bo zadnji obračun na Poljskem že začetek nove zgodbe. "Mi smo to nakazali že na tej tekmi, z vpoklicem in določeno minutažo, in tudi na Poljskem bodo spremembe. To navsezadnje narekujejo že kartoni Strune. Na tej tekmi je bilo pomembno zmagati. Jaz sem bil pozitivno presenečen nad obiskom in to je dobro. To je tudi za fante priznanje," je še glede tega pojasnil selektor.

Članki iz rubrike