Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 07.11.2019 11:44:11

PRAVA LEPOTICA: Adidas predstavlja Uniforio – uradno žogo prvenstva UEFA EURO2020

Uradna žoga prvenstva UEFA EURO2020
Adidas je za 60. obletnico evropskega nogometnega prvenstva ustvaril posebno žogo Uniforia, ki združuje povezovalno moč tega športa in evforijo, ki jo s seboj prinaša najprestižnejše nogometno tekmovanje stare celine. Žoga namreč odraža vseevropski duh tekmovanja UEFA EURO 2020, ki bo naslednje leto prvič potekalo v rekordnih 12 državah gostiteljicah.

Adidas je razkril uradno žogo za tekme evropskega nogometnega prvenstva 2020, poimenovano Uniforia. Ta v svojem imenu združuje enotnost in evforijo, s tem pa slavi 60. obletnico prvenstva, ki bo v prihajajočem letu na stadionih ali pred televizijskimi zasloni povezalo nogometne navdušence s celotne stare celine.

Navdih za žogo Uniforia so Adidasovi oblikovalci črpali iz združevalne moči novega vseevropskega formata tekmovanja, ki bo tokrat prvič potekalo v 12 različnih evropskih državah. Drzen dizajn je sestavljen iz kombinacije črnih potez, ki spominjajo na potege čopiča in simbolizirajo zabrisovanje ločnic, ter močnih barvnih poudarkov, s katerimi so opozorili na povezovanje različnih narodov in kultur. Uniforia tako izpostavlja pomen skupnega prečkanja mostov, brisanja meja in premagovanja razlik tako med športniki kot navijači. Dodatno so v Adidasu v zapleteno zasnovo Uniforie vključili še GPS koordinate vseh stadionov, na katerih bodo potekale tekme. Te bodo namreč z namenom, da se približajo čim večjemu številu navijačev, tokrat organizirali v kar 12 mestih: London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, Sankt Peterburg, München, Budimpešta, Rim, Bukarešta in Baku. S tehnološkega vidika se žoga lahko pohvali še z visokozmogljivo strukturo in edinstvenim materialom Hi-White, ki omogoča, da jo nogometaši na igrišču bolje vidijo.

Uniforia odraža vseevropski duh tekmovanja UEFA EURO 2020
Uniforia odraža vseevropski duh tekmovanja UEFA EURO 2020
Arhiv


Uradno žogo za tekme UEFA EURO 2020 je od danes mogoče kupiti na spletu, v Adidasovih trgovinah in pri izbranih trgovcih.

Za več informacij obiščite adidas.com/football ali sledite @adidasfootball na instagramu oziroma twitterju ter se pridružite pogovorom.

Značke: euro, žoga, adidas

Članki iz rubrike