Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 07.11.2019 09:06:20

TO JE TO! Na to je Olimpija ČAKALA DESETLETJA! Zdaj je v Stožicah ZRASLO nekaj, kar ... (fotogalerija)

Martin Metelko
Novost ob Športnem parku Stožice.

Vse odkar so se morali proti svoji volji posloviti od vadbenih površin v Spodnji Šiški, pri Olimpiji niso kaj prida navdušeni nad razmerami za trening. Mestna občina Ljubljana jih je preselila na Kodeljevo, dom nekdanjega prvoligaša Slovana, kjer zmaje najbolj moti kakovost travnate površine. Že kmalu se bodo zeleno-beli verjetno spet preselili, toda ne nazaj na ŽAK, marveč kar v Stožice.

trening stožice
Martin Metelko

Da je Športni park Stožice nedokončan projekt, ni dvoma. Žal, če smemo dodati … Načrti so bili seveda drugačni. Danes bi moralo biti tam poleg dvorane in stadiona tudi trgovsko središče. Predvsem pa ni nihče načrtoval, da bo skoraj deset let po odprtju športnega parka tam v določeni meri še vedno – gradbišče! Žal je, kakor je. In vprašanje, kdaj se bo kaj premaknilo z mrtve točke. No, vseeno pa so v zadnjem času v Stožicah brneli gradbeni stroji. Ne tam, kjer bi vsekakor morali, pač pa streljaj stran. Med Pot spominov in tovarištva (PST), Štajersko cesto in nedokončan trgovski del športnega parka so umestili dve vadbeni površini. MOL je za izvedbo projekta izbrala družbi CVP in Lesnina MG oprema, skupna vrednost slednjega pa naj bi bila okrog 2,4 milijona evrov. Na večjem igrišču so položili naravno travo in uredili namakalni sistem, manjše so opremili z umetno površino. Slednje bo, kot smo izvedeli, verjetno na voljo za uporabo že čez kakšen mesec dni, zelenica z naravno travo pa bo še malce mirovala; tam naj bi namreč začeli vaditi šele naslednje leto. Ali bo Olimpija torej priprave na drugi del sezone lahko začela v novem vadbenem centru, bomo seveda šele videli.

ČAKAJO, KAJ BO Z MANDARIĆEVIM KLUBOM
Vadbeni površini sta za zdaj goli, če se lahko tako izrazimo. Sicer so ju ogradili, toda tam boste zaman iskali garderobne prostore, klopi in žaromete, ki bi omogočali nočno vadbo. Po naših informacijah bosta za zdaj tam zrasli le obe igrišči, za kateri bo skrbel Javni zavod Šport Ljubljana, glede vsega drugega pa MOL bojda še ni sprejela končne odločitve. Marsikaj naj bi bilo odvisno tudi od tega, kaj se bo dogajalo z Olimpijo. Ta – to ni več skrivnost – preživlja težke finančne čase, ki bojda ogrožajo celo obstoj kluba. Če bi se zgodil črn scenarij in bi Ljubljana ostala brez svojega nogometnega paradnega konja, bi bilo nesmiselno vlagati denar v vadbeni center, ki bi bolj kot ne sameval.

trening stožice

Preostali ljubljanski nogometni klubi so glede tega bolj kot ne preskrbljeni, reprezentanca pa se tako ali tako zbere le nekajkrat na leto in še takrat v glavnem trenira drugod, ne v prestolnici. Skratka, stvari se za Olimpijo premikajo na bolje in očitno bodo v letu 2020 nogometaši zeleno-belih končno le dobili svoj prostor pod soncem. Tega je ob prihodu v Ljubljano večkrat na glas obljubil tudi Milan Mandarić, a dane besede ni uresničil. Bi bilo pa lepo, če bi zdaj poskrbel vsaj za to, da bo po njegovem odhodu Ljubljana še imela klub, ki bo lahko redno uporabljal nove vadbene površine …

Značke: nk-olimpija, stožice

Članki iz rubrike