atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

Kellie Chauvin Svet24.si

FOTO: To je žena policista, ki je ubil Georga ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bohinj-jezero_bobo_25.12.16 Svet24.si

Na Forbsovi lestvici 20 najbolj varnih evropskih ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

rb
rb
1 07.11.2019 10:51:46

To danes počne MARIJAN PUŠNIK, to pa pravi o OLIMPIJI in MARIBORU

Drago Wernig - TAKA
Izkušeni koroški strokovnjak o zanimivem prvenstvu in še čem.

Prvoligaško tekmovanje v tej sezoni je nekaj posebnega. V bistvu je edinstveno, saj se do zdaj še ni zgodilo, da bi bile štiri ekipe z vrha lestvice v zgolj dveh točkah razlike.

Glede tega, zakaj je tako, je kar precej nasprotujočih si mnenj. Mnogi nimajo niti najmanjšega dvoma, da so posledica tega, da moč Olimpije in Maribora ni več takšna, kot je bila še nedolgo nazaj, da kakovost večnih rivalov pada, spet drugi prisegajo na to, da konkurenca napreduje. Kaj je resnica, ki je privedla do takšne izenačenosti? "Hja, resnica je nekje vmes. Mislim, da eno in drugo vpliva na takšno podobo lestvice. Preostali gotovo napredujejo, po drugi strani pa je prav tako res, da imata Maribor in Olimpija precej nihanj. Morala bi dati več," je dejal Marijan Pušnik.


Nadvse zanimive so tudi primerjave med zeleno-belimi in vijoličastimi, iz dneva v dan poslušamo takšne in drugačne komentarje. Medtem ko je Olimpija deležna številnih pohval zaradi svojega načina igre, zaradi všečnosti, so Mariborčani tarča kar ostrih kritik za neprepričljive predstave, toda na koncu je razlika med največjima tekmecema vendarle zgolj dve točki. "Poglejte, nogomet je zanimiv tudi zaradi tega. Ali zlasti zaradi tega. Možnih je veliko kombinacij oziroma načinov igranja. Vsi se trudijo, vsi hočejo dati čim več od sebe in pokazati vse svoje sposobnosti, ampak naposled umetniški vtis ni ravno pomemben. Najpomembnejše je osvajanje točk, na koncu vedno šteje le rezultat. To je merilo," je poudaril izkušeni koroški strokovnjak, ki je od takrat, ko se je poslovil s položaja športnega direktorja Rudarja, še vedno brez službe. In kaj počne med obilico prostega časa? "Igram šah, tenis in golf ter počivam. Hkrati seveda spremljam slovensko prvenstvo, tako kot tudi vsa ostala nogometna dogajanja po Evropi in svetu."

Skratka eno samo uživanje ... "Hja, raje bi delal, imam še veliko moči, veliko energije. Da, vsekakor bi bil raje zaposlen, ampak sprijazniti se moram tudi s takšnim obdobjem življenja. Verjamem, da bo še prišla kakšna ponudba. Če ne bo, bom pa pač užival," se je nasmejal Marijan Pušnik.

Članki iz rubrike