Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 11.10.2019 17:09:20

NOV HUD UDAREC za Manchester United! Američani se čutijo OPEHARJENE, zato so ...

Reuters
Navijači Manchestra Uniteda mislijo, da so po vrsti neuspehov že vsega hudega vajeni, a rdeči voz še naprej drvi strmo navzdol.

Ker je vodstvo ameriškega avtomobilskega koncerna Chevrolet spoznalo, da rdeči vragi niso več konkurenčni ne v Angliji, še manj pa v ligi prvakov, je povleklo drastično potezo - umik iz kluba.

Američani so leta 2012 z rdečimi vragi podpisali 459 milijonov evrov težko pogodbo, a takrat je bilo vse drugače. Manchester United je bil še vedno spoštovanja vreden evropski gigant, na čelu pa je bil Sir Alex Ferguson - svojevrstni garant za vrhunske rezultate.


Da trikratni evropski prvak ni več priznana blagovna znamka, bi bilo napačno razmišljanje, dejstvo pa je, da je v zadnjih letih nazadoval in je danes daleč od evropskega vrha. Od trenutka, ko je Manchester United na svoje drese zarisal ime Chevrolet, ni več osvojil angleškega naslova. Vodilni možje ameriškega podjetja so prepričani, da so doslej močno preplačali posel. Zaupni vir, blizu podjetju, je celo pojasnil, da so bili Američani že takoj po sklenitvi pogodbe prepričani, da je ta zanje slaba. Vodja marketinga naj bi bil celo takoj zatem odpuščen.

Sodelovanje angleškega kluba in ameriškega podjetja bo zaključeno leta 2021.

Manchester United je po osmih krogih v spodnjem delu lestvice, na 12. mestu ima le dve točki več od ogroženih ekip, ki bi danes izpadle iz premier lige. Prvi Liverpool (nekdaj) velikemu tekmecu beži že za 15 točk.

Članki iz rubrike