Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 17.09.2019 07:18:44

Dobre novice za SLOVENIJO?! Avstrijci v STOŽICE prihajajo brez NAJVEČJEGA ZVEZDNIKA!

Martin Metelko
Slovenske nogometaše oktobra čakata dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo. Nasprotnika varovancev Matjaža Keka bosta Avstrija in Severna Makedonija.

Slovenija je po treh zaporednih zmagah (Latvija, Poljska, Izrael) močno poskočila na lestvici svoje kvalifikacijske skupine in je zdaj za Poljsko na drugem mestu. Torej na mestu, ki vodi na evropsko prvenstvo. Seveda si varovanci Matjaža Keka želijo, da bi vsaj na drugem mestu ostali vse do sredine novembra, ko bo jasno, kateri reprezentanci se bosta uvrstili na veliko tekmovanje. 

Slovenijo že čez manj kot mesec dni čakata dve izjemno vroča obračuna z dvema neposrednima tekmecema za drugo mesto. Najprej bo Slovenija 10. oktobra gostovala v Severni Makedoniji, nato pa bo tri dni kasneje na domači tekmi gostila Avstrijo. 

A severni sosedi, ki so Slovenijo premagali v Celovcu, so se že zdaj znašli v težavah. Kot poroča avstrijski Kleine Zeitung, bo Avstrija tekmo s Slovenijo najverjetneje odigrala brez največjega zvezdnika - Davida Alabe. Član Bayerna se je namreč poškodoval na ogrevanju pred tekmo bundeslige z Leipzigom, gre za poškodbo mišice - adduktorja. 

Članki iz rubrike