Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ba
ba
2 16.09.2019 19:58:18

BLACK GRINGOSI pojasnili VSE. Zato smo se odločili ZA BOJKOT! To je DOKAZ, da v Prekmurju veljajo DRUGAČNI ZAKONI

Kaj je pravi razlog, da je na tekmi Mura – Tabor severna tribuna v Fazaneriji samevala?

Nogometaši Mure so do pomembne zmage nad Taborom prišli brez podpore Black Gringosov. Kot je znano, bi morala domača navijaška skupina praznovati oziroma zaznamovati 28 let obstoja, toda namesto tega se je v zadnjem trenutku nepričakovano odločila za bojkot tekme. Zakaj? Kaj je pravi razlog? Takšna in drugačna ugibanja na ravnici dvigajo veliko prahu, zdaj so Black Gringosi razkrili svojo resnico.

"V nedeljo se je zgodilo to, kar smo si Gringosi in Mura najmanj želeli. S strani varnostne službe je bila odvzeta koreografija, ki smo jo pripravljali več dni. Naj povemo, da je bil na koreografiji eden od največjih simbolov Prekmurja in nekdanji logo Black Gringosov na dresih - štorklja. Koreografija je bila namenjena našemu rojstnemu dnevu, varnostna služba pa jo je odvzela zaradi, po njihovem mnenju - velikosti. Naj povemo, da je šlo za eno od naših manjših koreografij in ni niti približno bila tako velika kot na zadnji tekmi proti Mariboru. Gringosi se seveda s tem nismo strinjali, in ne bomo dovolili, da lahko nekdo poseže po stvareh, ki so last našega dela, katere pripravljamo za Muro in našo skupino, zato smo Black Gringosi protestno odšli iz Fazanerije. Nikjer v zakonih ni navedeno, da koreografije niso dovoljene! Koreografije so del navijaške kulture, s takšnimi stvarmi prava ultras skupina pokaže ljubezen do svojega kluba, ampak očitno je to v Murski Soboti prepovedano. Zakaj? Gre spet nekomu v nos odlično delovanja kluba in navijaška podpora Muri? Nedelja je bila dokaz, da v Prekmurju veljajo drugačni zakoni kot drugod v Sloveniji!

Black Gringosi nismo obrnili hrbta Muri, kaj šele igralcem, ki se s svojim srcem borijo na vsaki tekmi in si zaslužijo ogromno podporo in pohvalo. Gringosi so z Muro bili v najtežjih časih. Takrat, ko je prekmurski ponos padel najnižje, kar se da, takrat, ko se je na Fazaneriji zbiralo manj kot sto gledalcev, takrat, ko so si nekateri 'navijači' raje nadeli šal ali dres drugih slovenskih klubov! Nikoli ne pozabite 4. lige, ko je naša pesem odmevala na skoraj prazni Fazaneriji vseh 90 minut. Mi smo tisti, ki smo in bomo Muro podpirali v slabem in dobrem, ki bomo dali podporo Muri tudi, ko bo izgubljala, zato bodo na naši tribuni veljala naša pravila in od tega ne bomo odstopali!
Že ta teden je napovedan sestanek z našo skupino in vsemi pristojnimi organi. Upamo, da se bodo stvari uredile in se bomo Gringosi v najhitrejšem možnem času vrnili na svoje mesto," so na svojem facebook profilu zapisali člani navijaške skupine Black Gringos.

severna tribuna fazanerija

Članki iz rubrike