Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
8 24.08.2019 09:37:30

Zanj so vrata reprezentance ZAPRTA! Kekova PATRIOTSKA LEKCIJA igralcu, ki jo morate prebrati VSI!

Martin Metelko
Matjaž Kek je dokončno zaprl vrata slovenskemu reprezentantu.

No, pravzaprav si je vrata v reprezentanco zaprl kar reprezentant sam. Matjaž Kek je samo obrnil ključ, vrata zaklenil in poskrbel, da reprezentant v reprezentanco več ne bo vstopil. Vsaj dokler bo na čelu izbrane vrste Matjaž Kek. 

Govorimo seveda o Nejcu Skubicu, izkušenemu desnemu bočnemu branilcu turškega Konyaspora, ki se je zaradi 'osebnih razlogov' odpovedal nastopu za Slovenijo na prvih dveh reprezentančnih tekmah v kvalifikacijah za Euro 2020, ko je Slovenija najprej gostovala v Izraelu, nato pa se je doma pomerila še s Severno Makedonijo. Skubica na reprezentančnem seznamu ni bilo niti potem za gostujoči tekmi z Avstrijo in Latvijo, kot vse kaže pa ga na reprezentančnem seznamu ne bo nikdar več. Vsaj dokler slovenska izbrana vrsta igra pod taktirko Matjaža Keka. 

"Spoštujem. Ali odobravam, je seveda spet moja stvar. V oči mi je povedal, kar mi je bilo všeč, navedel osebne razloge, zaradi katerih ne more priti na zbor reprezentance, in jaz to spoštujem. Ne bom rinil, ne bom silil, ne bom vrtal. Spoštujem," je Matjaž Kek v velikem intervjuju za kolege iz tiskane izdaje Ekipe SN o Nejcu Skubicu razglabljal slovenski selektor. 



Na opazko, da je imel Skubic, ko je zavrnil reprezentančni vpoklic, v mislih verjetno zgolj eno akcijo, tekmi z Izraelom in Severno Makedonijo, je bil Kek zelo odločen. "Morda. Verjetno. Dejal mi je, da se zaradi tistih osebnih razlogov v tistem trenutku ne vidi v reprezentanci, in jaz sem to sprejel. Ljudje so dovolj zreli, da odgovorno sprejemajo svoje odločitve in za njimi stojijo. Nisem rinil, nisem vrtal, sprejel sem. Razumel sem, da so mu nekatere stvari pomembnejše od reprezentance. In sprejemam še danes."

Iz Kekovih besed je bilo moč razbrati, da slovenski selektor na Skubica ne računa več. Na zelo direktno vprašanje, ali Skubicevih razlogov za odpoved ni sprejel zgolj za tisti trenutek, torej za tekmi z Izraelom in Severno Makedonijo, je še bolj odločno zatrdil: "Ne, to pa ne, tako to ne gre. Sprejel sem precej bolj dolgoročno. Razumel sem kot tehtno odločitev zrele in odgovorne osebe ter jo sprejel dolgoročno. To pa je moja odločitev in za njo prav tako odgovarjam. Sprejemam take in drugačne. Danes mi pravijo, da pred petimi leti nisem videl novopečenega hrvaškega reprezentanta Mislava Oršića, ki sem ga imel pod svojim okriljem. In ga nisem videl, kaj naj. Sem pa šest mesecev pozneje videl Andreja Kramarića, ki ga morda ne bi videl kdo drug. Tako to gre – odločitve in odgovarjanje zanje." 

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike