Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 06.07.2019 21:09:03

Nigerijci izločili branilce afriškega naslova

Reuters
Po Beninu in Senegalu se je v četrtfinale afriškega prvenstva danes prebila še Nigerija. Ta je v Aleksandriji premagala branilca naslova Kamerun s 3:2 (1:2). Ob 21. uri bo v Kairu še en obračun osmine finala, in sicer Egipt - Južnoafriška republika.

Nigerijci, trikratni afriški prvaki (1980, 1994 in 2013) so povedli v 19. minuti, ko je zadel napadalec, ki si kruh služi v Šanghaju, Odion Ighalo. Že v prvem polčasu pa so Kamerunci, petkratni prvaki Afrike, naredili preobrat, uspešna sta bila napadalca, ki igrata v Franciji za Angers oziroma Marseille. V 41. minuti je zadel Stephane Bahoken, v 44. pa Clinton N'Jie.

V 63. minuti je za izenačenje s svojim drugim zadetkom na tekmi poskrbel Ighalo, Nigerijci pa so znova povedli že tri minute pozneje, ko se je med strelce vpisal vezist londonskega Arsenala Alex Iwobi.



Že v petek je Senegal z 1:0 izločil Ugando, Benin pa je po izvajanju enajstmetrovk premagal Maroko. Zmagovalca se bosta med seboj pomerila v četrtfinalu.

Drugi pari osmine finala so Madagaskar - Kongo, Alžirija - Gvineja (obe 7. julija), Mali - Slonokoščena obala in Gana - Tunizija (obe 8. julija).

Članki iz rubrike