Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
06.07.2019 14:33:44
Deli članek:

BAD BLUE BOYSI povzročili INCIDENT v FAZANERIJI, aktivirana POSEBNA POLICIJSKA enota (video)

Aleš Cipot/Fotolens

Neljubi dogodki v okolici soboškega stadiona.

Nogometaši zagrebškega Dinama so dopoldne odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo na pripravah v Murski Soboti. V Fazaneriji so se z ruskim prvoligašem Orenburgom, za katerega je v prejšnji sezoni igral slovenski reprezentant Denis Popović, razšli z izidom 2:2.

Tako kot dozdajšnje tekme, je bila tudi ta zaprta za javnost, toda iz Zagreba je kljub temu pripotovalo okrog 50 članov navijaške skupine Bad Blue Boys, ki so na vsak način želeli na stadion. Varnostna služba jim tega ni dovolila in prišlo je do manjšega pretepa, a so možje postave navijače hitro umirili.

Kot je za Sobotainfo potrdila predstavnica za stike z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota, Suzana Rauš, je bila v času tekme aktivirana posebna policijska enota, ki je varovala okolico stadiona. Trenutno so hrvaški navijači še v postopku, zato vse podrobnosti niso znane. 'Navijači' so sicer želeli na stadion skozi sosednje kopališče in na ta način kakopak vznemirjali kopalce, ki so želeli v prvi vrsti uživati, a nikakor ne v izgredih ...