900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 02.07.2019 14:04:56

Brazilski selektor pred tekmo vseh tekem MESSIJU POSTAVIL SPOMENIK

To noč po slovenskem času bo obračun med Brazilijo in Argentino na razširjenem južnoameriškem prvenstvu pravzaprav vrhunec ali finale pred finalom, kot radi rečemo.

Dvoboj večnih tekmecev v polfinalu Cope America (ob 2.30) vzbuja precej zanimanja po vsem svetu. Brazilci, ki so v Belo Horizonteju gostitelji in tako na papirju v prednosti, so prvi del prvenstva odigrali bolje, se zanesljivo uvrstili v končnico, a v četrtfinalu s Paragvajem trepetali do zadnje enajstmetrovke v seriji.

Argentinci so trepetali v prvem delu, ko so komaj na zadnji tekmi ujeli vlak za četrtfinale, tam pa bili pravzaprav med vsemi najbolj zanesljivi. A Lionel Messi ne blesti, nikakor. Spet se je nanj vsul plaz kritik, češ da v argentinskem dresu nikakor ne uspe ponoviti iger iz Barcelone.


A brazilski selektor Tite izraža veliko spoštovanje do Messija. Pred tekmo vseh tekem je povedal: "O Argentincih kot posameznikih nam ni treba izgubljati besed. Zdaj so postali tudi ekipa, saj ta še izboljšuje vsakega igralca. Messija, denimo, ni mogoče zaustaviti. Lahko ga ovirate, upočasnite, ni pa mogoče zaustaviti njegovih akcij."

No, da se ne bi zameril svojim Brazilcem, je pohvalil tudi Coutinha, Frimina, Davida Neresa, češ da je tudi njih izjemno težko zaustaviti. "Tudi oni bodo v nekem trenutku zelo nevarni."

Messi je po dosedanjem delu prvenstva priznal, da ne igra na svoji ravni, vendar gre za igralca, ki lahko v zaključku tekmovanja z eno samo potezo odloči. Zmagovalec srečanja se bo v finalu pomeril z boljšim iz drugega polfinalnega dvoboja med aktualnimi prvaki Čilenci in Perujci.

Članki iz rubrike