pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 02.07.2019 11:46:14

SAJ NI RES PA JE! V španski četrti ligi nastopa klub zagovornikov TEORIJE ZAROTE

Flat Earth FC je v resnici povsem običajen nogometni klub, ki je nastal s preimenovanjem kluba Mostoles Balompie iz obrnokov Madrida.

Za projektom stoji Javi Poves, nekdaj mladinec madridskega Atletica, potem pa povprečen nogometaš, ki je v dresu Sportinga iz Gijona celo enkrat zaigral v prvi španski ligi. Potem je pri še nedopolnjenih 25 letih končal kariero, ker se ni strinjal s filozofijo profesionalnega nogometa, odklonil je bančno kartico in avtomobil, ki ju je dobil od kluba in dejal: "V nogometu se vse vrti le okoli denarja in korupcije. To je kapitalizem, a ta je mrtev. Nočem biti del tega sistema, ki sloni na tem, da ljudje služijo denar na račun smrti v Afriki, Aziji in Južni Ameriki. Moja zavest je premočna, da bi sodeloval pri tem."

flat earth fb


Potem se je Poves vrnil k nogometu in naposled postal igralec-predsednik majhnega kluba Mostoles Balompie, a ga je zdaj preimenoval v Flat Earth FC oziroma nogometni klub Ravna Zemlja.

Poves združuje, kot sam pravi, milijone ljudi, ki verjamejo, da je naš planet ravne in ne okrogle oblike. Zagovorniki te teorije vse dokaze, da je zemlja okrogla, izpodbijajo in trdijo ravno obratno.

"Nogomet je najbolj priljubljen šport na svetu, na ljudi ima največji vpliv. Imeti klub, ki sloni na prepričanju, da je zemlja ravna, je najboljši način, s katerim je mogoče opozarjati nase," je dejal Poves in s tem priznal, da globalizacija in neizmerna moč nogometa vendarle prideta prav.

"Flat Earth FC je prvi nogometni klub, ki združuje navijače zaradi ideje oziroma vsebine, ne pa na osnovi lokacije oziroma samega nogometa," je še dodal.

Doslej se je že javno izpostavilo nekaj športnikov, ki verjame v to idejo. Eden tistih, ki odkrito govori o svojem prepričanju, da je Zemlja ravna, je tudi zvezdnik iz lige NBA Kyrie Irving.

flat earth twitter

Članki iz rubrike