Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
10 06.06.2019 10:44:26

JOJO BUM! Kariero hočem KONČATI V SLOVENIJI! V poštev pride le TALE KLUB, klical sem že gospoda ...

Martin Metelko
Josip Iličić je v zadnjem delu velikega Intervjuja v Ekipi SN spregovoril tudi o slovenski sceni. O Safetu Hadžiću, Roku Kronavetru, predvsem pa v lastni želji vrniti se v ... Maribor.

V kolikšni meri ste spremljali razplet klubske sezone v Sloveniji? Kaj si mislite o njem

Spremljal sem ogromno, rekel bi, da sem videl vse, kar je bilo treba videti. Zelo sem si želel, da bi Maribor pobral vse, kar je bilo na voljo, toda v zaključku sezone se je videlo, da tudi Olimpija ni neka leva ekipa. Ko stopijo skupaj s pravim človekom na pravem mestu, so sposobni marsičesa. Videli smo, koliko lahko tak človek spremeni, kaj vse lahko ulije v ekipo, ki je do tedaj videti povsem drugačna, in kaj lahko to prinese – saj ste videli pokalni finale.

Govoriva o Safetu Hadžiću? 

Vsekakor govorim o njem. Vesel sem, da je zdaj očitno končno dobil priložnost na nekoliko daljši rok, in verjamem, da s svojimi varovanci lahko spiše dobro zgodbo. Delal sem z njim, je resnično pravi človek, pravi strokovnjak, v kratkem času je naredil ogromno in mislim, da lahko dolgoročno naredi še več. Želim mu vso srečo. Razen rezultatske, seveda … (smeh) Moja glavna želja je seveda, da bi lovorike osvajal Maribor, je pa zanj dobrodošla močna konkurenca. 

Maribor z doslej najboljšim nogometašem Olimpije, ki ga prav tako dobro poznate. 

Mislim, da se je Rok Kronaveter odločil pravilno in naredil pravi korak. Po eni strani odhaja domov; verjetno si tam, doma, tudi želi končati kariero. To je najbolj normalno. Po drugi strani pa ga pri Olimpiji nikoli niso obravnavali tako, kot bi si zaslužil. Zame je najboljši igralec slovenske lige, to odgovorno trdim, in pri Mariboru bo to kazal še bolj, kot je kazal doslej. Prepričan sem, da bo Mariboru dajal še več, kot je dal v Ljubljani. Pri Olimpiji so z njim delali, kot da bi bil kdorkoli, česar preprosto ne morem razumeti. On pa ne samo, da je bil najboljši, temveč jim je tudi čisto neposredno prinesel največje uspehe. 

Rekli ste, da je najbolj normalno kariero končati doma. Velja to tudi za vas in za vašo kariero? 

Veliko sem razmišljal o tem, da bi se rad nekega dne vrnil v slovensko ligo in končal tukaj. Verjetno ne kot kakšna prva zvezda in igralec v prvi vrsti, temveč v vlogi, ki bi bila zame nekakšen prehod med dolgoletnim igranjem v tujini in življenjem po igralski upokojitvi. Super bi mi bilo počasi, postopoma zaključiti doma, potem pa pač videti, kaj bom počel po koncu kariere. Seveda ne morem obljubiti, a to je moja želja. 

Kaj pa za vas pomeni končati doma? Kjerkoli v Sloveniji? V Kranju? V Mariboru

Gospoda Zlatka Zahovića sem že poklical in mu rekel, naj začnejo zbirati denar zame (smeh). Šalim se, denar bo najmanj pomembna stvar na svetu. Glede ostalega pa se ne šalim. Če se mi bo uresničila želja in se bom imel možnost vrniti v slovensko ligo, želim igrati le tam, kjer sem preživel najlepših nekaj mesecev in kjer so mi v zelo težkih trenutkih dali vse. Če bom imel možnost zaključiti kariero v Sloveniji, se bom vrnil v Maribor – samo v Maribor. Drugo ne pride v poštev.

Članki iz rubrike