Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 06.06.2019 10:02:08

NOVO IME v reprezentanci: Ko sem na tribuni videl IGORJA BENEDEJČIČA, sem začel UPATI

Martin Metelko
Matjaž Kek je opazil njegove dobre igre na ruskem prvoligaškem prizorišču.

Novo ime na seznamu Matjaža Keka je številne presenetilo. Bili so le redki, ki so si drznili napovedati, da bo selektor vpoklical Denisa Popovića, ki je v prejšnji sezoni branil barve ruskega prvoligaša Orenburga. "Vsak igralec upa, da bo nekoč v reprezentanci. Ne, nisem pričakoval vabila, a ko sem na eni od tekem ruskega prvenstva videl trenerja Igorja Benedejčiča, s katerim sva se potem tudi pogovorila, sem začel upati, da bom zraven. Na srečo se je to res zgodilo," je povedal 29-letni vezist iz Celja, ki je bil v zadnji sezoni pomemben člen ekipe. "Rusko prvenstvo je močno, in zato mi seveda veliko pomeni, da sem bil v tekmovalnem ritmu. Igral sem dobro, na srečo so me obšle tudi težave s poškodbami, tako da imam dovolj razlogov za zadovoljstvo. Po vpoklicu v izbrano vrsto pa razumljivo še več,"pravi Denis Popović, ki mu je medtem pogodba z Orenburgom potekla. "To drži, toda želja po nadaljevanju sodelovanja je obojestranska in pogovori o tem so že stekli. Mislim, da smo na dobri poti, tako da menim, da bom ostal, uskladiti se moramo le še glede nekaterih malenkosti."

Matjažu Keku se želi na pripravah kakopak dokazati. "Vsak igralec si želi igrati, to je popolnoma razumljivo. Za to treniramo, za to delamo. Moja naloga je svoje naloge uresničevati na najboljši možni način, selektorjeva pa je vedno zadnja. On odloča o tem, kdo si zasluži priložnost."

S sprejemom v ekipi ni bilo preglavic. "Veliko fantov poznam že od prej, vsi skupaj so me sprejeli odlično. Takšno je tudi ozračje, delamo dobro in mislim, da bomo na petkovi tekmi z Avstrijo ustrezno pripravljeni. Premoremo dovolj kakovosti in verjamem, da se v Celovcu lahko nadejamo dobrega rezultata," je še povedal Denis Popović.

popovic mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike