Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

nu
nu
2 04.04.2019 19:51:02

Hotić ne bi bil prvi! BiH je Sloveniji že 'UKRADLA' NOGOMETAŠA, tedaj je prepričala ZVEZDNIKA OLIMPIJE

Reuters
Nekdo je nekoč BiH že izbral namesto Slovenije.

Če bi se Dino Hotić res odločil zaigrati za Bosno in Hercegovino, bi s tem zagotovo razočaral marsikoga v Sloveniji. Toda morda niste vedeli: sploh ne bi bil prvi, ki bi storil tako potezo. BiH je Sloveniji nekoč že uspešno 'ukradla' nogometaša, čeprav je res, da je od tedaj že minilo kar nekaj časa. Govor teče o Nihadu Pejkoviću: ko je blestel v golu Olimpije, je bil marsikdo mnenja, da bi si zaslužil priložnost v slovenski reprezentanci. Toda ker je nikakor ni dočakal, je Ljubljančanu nekega dne dokončno prekipelo in zamenjal je nogometno državljanstvo.

Pejković, danes vsekakor legenda Olimpije, je nato za reprezentanco BiH odigral dve tekmi, debitiral je, ko mu je bilo 29 let. Prvič je med vratnici BiH stopil na obračunu z Makedonijo, ko je bilo 1:1, drugič in zadnjič ob sramotnem porazu z Malto (1:2), ko se je za poražence med strelce vpisal kultni Hasan Salihamidžić.

Upokojeni vratar je kasneje, ko je rokavice odvrgel v kot, vendarle dočakal tudi priložnost v slovenski reprezentanci. Vrsto let je opravljal naloge trenerja vratarjev izbrane vrste, med drugim je sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki.

pejkovic
alesfevzer.com

Članki iz rubrike