Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2019 15:29:37
Deli članek:

BRAVO, Raheem Sterling! Celotna Anglija se mu PRIKLANJA zaradi GESTE BREZ PRIMERE

Profimedia

Zvezdnik Manchestra Cityja in angleške reprezentance Raheem Sterling danes služi milijone, a včasih ni bilo tako.

Potem ko so mu pri dveh letih umorili očeta, pri petih pa se je iz rodne Jamajke z mamo preselil v London, je otroštvo preživel v neposredni bližini stadiona Wembley. V soseski na severozahodu angleške prestolnice, kjer so v večini živele priseljene in razmeroma revne družine, je Raheem vsak dan strmel v kultni stadion in sanjal, da bo nekega dne na njem tudi zaigral. Stadion Wembley so medtem prenovili oziroma na istem mestu postavili povsem novega, danes 24-letni napadalec pa je postal eden vidnejših angleških nogometašev in na tem stadionu je kakopak že večkrat nastopil. Skratka, uresničil je svoje sanje.

Sterling je lani podpisal novo pogodbo z Manchestrom Cityjem, ki njegov bančni račun vsak mesec napolni s približno 350 tisoč evri, precej njegovih prijateljev iz otroštva pa ni imelo te sreče. Napadalec bo na Wembleyju spet zaigral v soboto, ko bo s Cityjem igral v polfinalu pokala FA proti Brightonu, ob tej priložnosti pa se je izkazal z gesto, ki po vsem otoku močno odmeva.

Sterling je kupil vstopnice za tekmo za 550 učencev njegove nekdanje osnovne šole Copland. Ob tem jim bo plačal še izlet v Manchester, na stadion Cityja, kjer jih bo tudi osebno gostil in se z njimi družil.