ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

nu
nu
4 15.11.2018 15:11:47

NORVEŠKI ŠOK! Slovenija bo nalašč izgubila tekmo v Stožicah: RAZLAGA slovitega časnika OSUPNE

Grega Wernig
Najbolj slaven norveški medij je v svet poslal neverjetno teorijo.

Kot piše sloviti Dagbladet, obstaja zelo resna možnost, da bo Slovenija petkovo srečanje v Stožicah proti Norveški izgubila. In to ne kakorkoli, temveč nalašč. Da, prav ste prebrali, Dagbladet je na široko razvil teorijo, po kateri bi slovenski reprezentanti in njihovi nadrejeni najrajši videli, da bi na srečanju z Norvežani vknjižili čisto ničlo. In zakaj naj bi bilo tako? Norvežani seveda ponujajo razlago, ki pa - če smo zelo prizanesljivi - ni najbolj prepričljiva.

Dagbladet trdi, da Slovenija sicer ni zadovoljna s položajem, v katerem se je znašla. A da bi ga, če je že tukaj, želela izkoristiti v svoj prid. Kot pišejo Norvežani, Slovenci želijo čim prej osvojiti zadnje mesto v skupini in začeti razmišljati o tem, kako bi kot izraziti favoriti najnižje divizije D, v katero bi izpadli, ta svoj status izkoristili za zmago ter za posledično uvrstitev na veliko tekmovanje. Znano je namreč, da je eno mesto zajamčeno tudi tej, najnižji diviziji.

A tudi če bi v to kdo verjel s športnega vidika - pa ni nikakor ne verjamemo -, ima norveško prepričanje izrazito luknjo. V tem trenutku namreč ni jasno, kaj bo z ligo narodov v kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo leta 2022. Kot stvari stojijo zdaj, je najbolj verjetno, da bodo v naslednjem ciklu ligo narodov izvedli, a ne bo prinašala vozovnic za svetovno prvenstvo. In ko bi - kar skoraj gotovo bi - Slovenija napredovala, bi se nato za Euro spet borila tu, kjer je zdaj.

Kar pomeni, da Slovenija vmes ne bi pridobila ničesar na tekmovalnem področju, izgubila pa bi ogromno, ko bi z Gibraltarjem, San Marinom in Andoro igrala pred praznimi tribunami ter z malo sponzorskega zanimanja.    

Značke: norveška, slovenia

Članki iz rubrike