uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

skrajni desničar, protest Svet24.si

Lažem, manipulacijam in sovraštvu izpostavljenih...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

Ula Kokalj  zasebni arhiv2 Njena.si

Predstavljamo vam srčno teto iz ozadja Delovne ...

nu
nu
4 15.11.2018 15:11:47

NORVEŠKI ŠOK! Slovenija bo nalašč izgubila tekmo v Stožicah: RAZLAGA slovitega časnika OSUPNE

Grega Wernig
Najbolj slaven norveški medij je v svet poslal neverjetno teorijo.

Kot piše sloviti Dagbladet, obstaja zelo resna možnost, da bo Slovenija petkovo srečanje v Stožicah proti Norveški izgubila. In to ne kakorkoli, temveč nalašč. Da, prav ste prebrali, Dagbladet je na široko razvil teorijo, po kateri bi slovenski reprezentanti in njihovi nadrejeni najrajši videli, da bi na srečanju z Norvežani vknjižili čisto ničlo. In zakaj naj bi bilo tako? Norvežani seveda ponujajo razlago, ki pa - če smo zelo prizanesljivi - ni najbolj prepričljiva.

Dagbladet trdi, da Slovenija sicer ni zadovoljna s položajem, v katerem se je znašla. A da bi ga, če je že tukaj, želela izkoristiti v svoj prid. Kot pišejo Norvežani, Slovenci želijo čim prej osvojiti zadnje mesto v skupini in začeti razmišljati o tem, kako bi kot izraziti favoriti najnižje divizije D, v katero bi izpadli, ta svoj status izkoristili za zmago ter za posledično uvrstitev na veliko tekmovanje. Znano je namreč, da je eno mesto zajamčeno tudi tej, najnižji diviziji.

A tudi če bi v to kdo verjel s športnega vidika - pa ni nikakor ne verjamemo -, ima norveško prepričanje izrazito luknjo. V tem trenutku namreč ni jasno, kaj bo z ligo narodov v kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo leta 2022. Kot stvari stojijo zdaj, je najbolj verjetno, da bodo v naslednjem ciklu ligo narodov izvedli, a ne bo prinašala vozovnic za svetovno prvenstvo. In ko bi - kar skoraj gotovo bi - Slovenija napredovala, bi se nato za Euro spet borila tu, kjer je zdaj.

Kar pomeni, da Slovenija vmes ne bi pridobila ničesar na tekmovalnem področju, izgubila pa bi ogromno, ko bi z Gibraltarjem, San Marinom in Andoro igrala pred praznimi tribunami ter z malo sponzorskega zanimanja.    

Značke: norveška, slovenia

Članki iz rubrike