4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

horoskop ezoterika Svet24.si

Horoskop za petek, 14. decembra

angel Petisvet.si

Vaš smetnjak naj odnesejo angeli

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

aneta in tia Svet24.si

Aneta se je ob bolnem otroku čisto zlomila

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

maruša33 Njena.si

V Baru odkrili podle igre in kraje

nu
nu
4 15.11.2018 15:11:47

NORVEŠKI ŠOK! Slovenija bo nalašč izgubila tekmo v Stožicah: RAZLAGA slovitega časnika OSUPNE

Grega Wernig
Najbolj slaven norveški medij je v svet poslal neverjetno teorijo.

Kot piše sloviti Dagbladet, obstaja zelo resna možnost, da bo Slovenija petkovo srečanje v Stožicah proti Norveški izgubila. In to ne kakorkoli, temveč nalašč. Da, prav ste prebrali, Dagbladet je na široko razvil teorijo, po kateri bi slovenski reprezentanti in njihovi nadrejeni najrajši videli, da bi na srečanju z Norvežani vknjižili čisto ničlo. In zakaj naj bi bilo tako? Norvežani seveda ponujajo razlago, ki pa - če smo zelo prizanesljivi - ni najbolj prepričljiva.

Dagbladet trdi, da Slovenija sicer ni zadovoljna s položajem, v katerem se je znašla. A da bi ga, če je že tukaj, želela izkoristiti v svoj prid. Kot pišejo Norvežani, Slovenci želijo čim prej osvojiti zadnje mesto v skupini in začeti razmišljati o tem, kako bi kot izraziti favoriti najnižje divizije D, v katero bi izpadli, ta svoj status izkoristili za zmago ter za posledično uvrstitev na veliko tekmovanje. Znano je namreč, da je eno mesto zajamčeno tudi tej, najnižji diviziji.

A tudi če bi v to kdo verjel s športnega vidika - pa ni nikakor ne verjamemo -, ima norveško prepričanje izrazito luknjo. V tem trenutku namreč ni jasno, kaj bo z ligo narodov v kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo leta 2022. Kot stvari stojijo zdaj, je najbolj verjetno, da bodo v naslednjem ciklu ligo narodov izvedli, a ne bo prinašala vozovnic za svetovno prvenstvo. In ko bi - kar skoraj gotovo bi - Slovenija napredovala, bi se nato za Euro spet borila tu, kjer je zdaj.

Kar pomeni, da Slovenija vmes ne bi pridobila ničesar na tekmovalnem področju, izgubila pa bi ogromno, ko bi z Gibraltarjem, San Marinom in Andoro igrala pred praznimi tribunami ter z malo sponzorskega zanimanja.    

Značke: norveška, slovenia

Članki iz rubrike