Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 11.10.2018 23:45:27

V ligi narodov nova zmaga Portugalske, prijateljski obračun Francije in Islandije neodločen

Profimedia
Nogometaši v ligi narodov so začeli tekme 3. kroga. V najvišji ligi, ligi A, je bil danes dvoboj v skupini 3. Poljska je gostila Portugalsko in izgubila z 2:3. Portugalci - brez Cristiana Ronalda - so tako na drugi tekmi še drugič zmagali.

Za Portugalce so zadeli Andre Silva v 31., Kamil Glik z avtogolom v 43. in Bernardo Silva v 52. minuti. Pri Poljski pa je najprej zadel v tem obdobju zelo vroči napadalec Genoe Krzysztof Piatek v 18. minuti, drugi zadetek pa je prispeval Jakub Blaszczykowski v 77. minuti.

V ligi B je v skupini 2 Rusija igrala 0:0 s Švedsko. Rusi vodijo v skupini s štirimi točkami, Švedi so zadnji z eno.

V ligi C in skupini 1 je Izrael premagal Škotsko z 2:1, potem ko je Kieran Tierney dosegel avtogol v 75. minuti. Škoti so sicer zadnje pol ure igrali z igralcem manj. Vse tri ekipe te skupine imajo po dveh tekmah po tri točke.

V skupini 4 pa so na vrhu Srbi, ki so po treh tekmah neporaženi, imajo dve zmagi. Tokrat so v gosteh premagali Črno goro, oba zadetka pa je prispeval Aleksandar Mitrović. Na drugi tekmi skupine je Romunija v gosteh ugnala Litvo, in sicer po tem, ko je zmagoviti zadetek dosegla v četrti minuti sodniškega dodatka prek Alexandruja Maxima.



V ligi D je v skupini 3 Azerbajdžan slavil s 3:0 na Ferskih otokih, Kosovo pa je s 3:1 odpravilo Malto in s sedmimi točkami vodi v skupini.

Nogometaši pa so odigrali tudi nekaj zanimivih prijateljskih tekem. Med drugim je Španija v gosteh premagala Wales s 4:1, pri čemer je razpoloženi napadalec dortmundske Borussie Paco Alcacer zabil dvakrat.

Francija in Islandija sta se razšli z 2:2. Islandci so po zadetkih Birkirja Bjarnasona in Karija Arnasona vodili že z 2:0, za neodločen izid pa sta poskrbela avtogol Holmarja Orna Eyjolfssona in enajstmetrovka Kyliana Mbappeja.

Turčija in Bosna sta igrali 0:0.

Značke: nogomet, liga narodov

Članki iz rubrike