Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 11.10.2018 19:42:04

OBSEDENO STANJE v Podgorici, tu so tudi PRVE FOTOGRAFIJE Joseja Mourinha (VIDEO+FOTO)

Obračun Črne gore in Srbije v ligi narodov ni le derbi skupine 4 lige C ampak je tudi obračun, ki dviguje prah v celotni regiji - na Balkanu. Organizator je sosedski dvoboj označil kot tekmo visokega tveganja.

V Podgorici že cel dan vlada obsedeno stanje. Policisti varujejo vsak kotiček mesta, ulice in ceste okoli stadiona Pod Goricom so zaprte od 16. ure dalje, gostinski lokali pa so morali svoja vrata zapreti že dve uri prej. Jasno je, da so gostinci razburjeni, prav na dan tekme bi namreč lahko dobro zaslužili. Vendar z varnostjo ni šale. Čeprav nekateri domačini poudarjajo, da gre za dva 'bratska naroda', so med črnogorskimi in srbskimi navijači iz leta v leto bolj zaostreni odnosi.

Obe reprezentanci imata po dveh odigranih tekmah po štiri točke in sta na vrhu lestvice, sledi Romunija z dvema in Litva brez točk.



Da bo današnji obračun eden zanimivejših tudi v strogo nogometnem pogledu, potrjuje tudi prihod Joseja Mourinha, ki si bo tekmo ogledal v živo. Po informacijah iz Otoka, želi portugalski strokovnjak na delu videti člana Lazia Sergeja Milinkovića-Savića, ki je član Lazia, ter njegovega klubskega soigralca Adama Marušića - rojenega Beograjčana, sicer pa črnogorskega reprezentanta. Z enim očesom naj bi spremljal še enega Srba - obrambnega igralca Fiorentine Nikolo Milenkovića.

Mourinho si bo tekmo ogledal v družbi nekdanjega nogometaša Predraga Mijatovića. Ko je trener Manchestra Uniteda prispel v Podgorico, so ga seveda pod budno oko vzeli številni fotoreporterji.

Članki iz rubrike