Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 11.10.2018 16:50:46

SLOVENSKI SODNIKI, POZOR! Kaj mislite, da v Srbiji naredijo z nogometnim sodnikom, ki stori HUDO NAPAKO?

Če boste v Srbiji nogometne poznavalce spraševali o nogometnemu sodniku Srđanu Obradoviću, boste izvedeli za kopico podrobnosti, sodniških napak, prikrojenih razpletov ... itd.

Srbskemu sodniku iz Jagodnine bodo zdaj celo sodili, višje javno tožilstvo v Novem Sadu je namreč proti njemu izdalo obtožnico, ki ga bremeni zlorabe uradnega položaja.

Obradović je v začetku maja na tekmi v Subotici med Spartakom in Radničkim s tem, ko je sodil v korist domačega moštva, zlorabil svoj položaj. Spartaku je pomagal do zmage z 2:0, tako da je dosodil najbolj nenavadno enajstmetrovko v zgodovini. Tako poročajo srbski mediji.


Po koncu tekme je Obradović mesec dni preživel v priporu v Okrožnem zaporu v Novem Sadu. Potem so ga izpustili, tako da se lahko brani iz prostosti. Ko so ga privedli, je novinarjem pojasnil, zakaj je dosodil sporno enajstmetrovko. "Iz mesta, kjer sem stal, sem roko igralca videl v takšnem položaju, da je bilo videti, kot da je prišlo do igranja z roko. Zato sem zapiskal in dosodil najstrožjo kazen. V trenutku, ko sem to storil, je pristopil kapetan Radničkega in me vprašal, če sem siguren, da je bila enajstmetrovka. Odgovoril sem mu, da sem siguren, saj sem videl igranje z roko."

Napaka v Subotici ni prva napaka tega sodnika, srbska javnost ga pozna po številnih spornih odločitvah, s katerimi je neposredno vplival na razplet tekem. Video posnetek sporne enajstmetrovke si oglejte enkrat, dvakrat ali celo večkrat in skušajte ugotoviti, ali je res prišlo do igranja z roko.

In še enkrat k pozivu slovenskim sodnikom v naslovu tega zapisa. Nikakor ne želimo slovenske sodnike označiti za goljufe, nikakor jim ne želimo okoli vratu obesiti tako hudih napak in tako očitnega vplivanja na končni rezultat, kakršno je bilo v primeru gospoda Obradovića. So pa dogodki v Srbiji gotovo zanimivi tudi ali predvsem slovenskim sodnikom.

Članki iz rubrike