Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
5 10.09.2018 10:03:34

SPRAŠUJEJO SE VSI! Je za grozo kriv SELEKTOR ALI IGRALCI? Kapetan Jokić je odgovoril V GLAVO!

Grega Wernig
Slovenski kapetan bo koncu dvoboja ni varčeval s kritikami na račun naše reprezentance.

Bojan Jokić je včeraj prispeval asistenco za vodilni zadetek Slovenije na Cipru. Njegova natančna podaja je našla glavo Roberta Berića, ki je žogo poslal v mrežo za vodstvo Slovenije z 1:0. Vodstvo, ki pa ni zdržalo dolgo, na koncu so slovenski nogometaši zelenico stadiona v Nikoziji zapuščali sklonjenih glav. Razočarani, potolčeni.

Takšen je pred novinarje stopil tudi kapetan izbrane vrste. "Že v samo tekmo nismo šli dobro. Na začetku smo bili preveč mrtvi na igrišču, oni so nam vsilili svojo igro in to je bil problem. Tudi njihova posest žoge je bila veliko večja od naše, zato si nismo ustvarjali priložnosti, iz katerih bi lahko povedli. V drugem polčasu smo imeli skoraj ves čas mi pobudo, a zgodil se nam je ta nekajminutni mrk. Prejeli smo na hitro dva gola. Če bi sodnik priznal naš gol za 2:1, ki je bil veljaven, bi bilo morda vse drugače, ampak nismo si zaslužili zmage oziroma točke. Zato Cipru čestitam za zmago," je razočarano zavzdihnil Jokić.

In razkril, kje vidi težave Slovenije: "Problem je v tem, da če povedemo, moramo zabiti dva zadetka, da ohranimo pozitiven rezultat. Proti Bolgariji smo dobili takoj na začetku gol, potem smo se vlekli ven, izenačili, a na koncu izgubili. Minimalno dvakrat moramo zadeti, da lahko iztržimo pozitiven rezultat."


Na vprašanje, ali je za rezultate kriv selektor ali morda igralci, je iskreno poudaril: "Tako bom rekel: Za poraze smo krivi vsi. Selektor je izven igrišča, mi igralci smo na zelenici. Veliko selektorjev smo zamenjali v teh 13 letih, kolikor traja moja reprezentančna kariera. Vsak nam je nekaj dal, z vsakim smo zmagovali in izgubljali. Težko je govoriti o tem, ali bi bilo treba zamenjati selektorja in igralce. Nismo v pravem momentu. Za nič nismo nagrajeni, zato je treba še več dati za reprezentančni dres. Vsi moramo biti na 100 odstotkih, če ne še na več, da kaj naredimo."

Dejstvo je, da slovenski nogometaši v svojih klubih blestijo, ko pa pridejo v izbrano vrsto, pa povsem izginejo. Takšen nenaden padec forme je zares težko razložiti. "Mislim, da ni tako samo v naši reprezentanci, pač pa v veliko izbranih vrstah. Mislim, da je naš moštveni duh v redu. Vsaj tako je na treningih. A tega iz treningov ne moremo prenesti na tekme. Nismo dovolj osredotočeni od prve minute. In izgubili smo z dvema reprezentancama, ki sta v našem rangu," pravi Jokić. In zaključuje: "Treba je prespati, dobro razmisliti, še enkrat pogledati tekmo, analizirati in iti naprej. Res je, da smo mi krivci, tega si ne bi smeli privoščiti. Izgubili smo obe tekmi. Proti Bolgariji smo vsaj pokazali všečno igro, tokrat nismo bili niti blizu čemu takemu. Mi smo krivi, popraviti moramo vse skupaj. Mi smo glavni akterji in od tega ne smemo bežati."

Članki iz rubrike