Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
1 05.09.2018 18:40:47

Kavčič se je pogovarjal z bolgarsko legendo, KI SPLOH NI VEDELA ZA TEKMO!?!

www.alesfevzer.com
Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 začela nastope v ligi narodov. V Stožicah se bo pomerila z Bolgarijo. Kot sta na novinarski konferenci v Ljubljani še enkrat poudarila selektor Tomaž Kavčič in kapetan Bojan Jokić, je cilj zmaga.

"Čaka nas prava tekma, skupina je izenačena, vsak z vsakim lahko igra. Mi pa bomo šli z zmagovalno miselnostjo na zmago. Ne obljubim, da bomo zmagali, naredili pa bomo vse, da bomo," je uvodoma povedal Kavčič.

Bolgare so analizirali, pogledali dve tekmi, iz tega pa povlekli: "Najprej izhajamo iz naše igre, moramo biti kompaktni. Bolgarija pa je dobra ekipa, skuša se vrniti na pota stare slave. Pričakujem odprto tekmo, kjer bodo odločale malenkosti."

Konec tedna je imel priložnost pogovarjati se z nekdanjim bolgarskim reprezentančnim napadalcem Dimitarjem Berbatovom na dobrodelni tekmi v Biljah. "Pogovarjala sva se, niti ni vedel za to tekmo. Rekel je, da nam ne more zaželeti sreče, ker to, jasno, ne bi prišlo iz srca. Je pa v redu fant," je v nekoliko šaljivem tonu še povedal Kavčič.

Ta večjih težav s poškodbami nima, rahlo gleženj muči Nejca Skubica, ki pa naj bi bil nared, ne bo pa igral Leo Štulac zaradi težav z zobmi. Bil pa naj bi pripravljen za nedeljsko gostovanje na Cipru. Ob odsotnosti prvega vratarja Jana Oblaka bo med vratnici stopil Vid Belec.

Sicer pa Kavčič pravi, da je na treningih videl dobro skupino igralcev, veliko željo in dobro delo. "To pa je treba prenesti na igrišče, tako kot formo iz klubov."

Kapetan Bojan Jokić je še enkrat poudaril, da mora biti izhodišče junijska zmaga proti Črni gori. "Tam smo delovali kot ekipa, bili konkretni, zabili dva gola in zmagali. Tako moramo tudi doma igrati, prevzeti pobudo in poskusiti tekmo dobiti," pravi Jokić.



O Bolgarih je dodal: "Vemo, da so kakovostni, pritiskajo visoko, tako da bomo na začetku verjetno morali igrati na preskok. Ampak podobno kot oni igramo tudi mi, moramo biti nevarni za gol, tako da bo prava tekma za vse, tudi navijače. Igramo doma in gremo na zmago."

Jokić se je v karieri soočil tudi z nekaterimi bolgarskimi reprezentanti, pri čemer je izpostavil predvsem napadalca Ivelina Popova, ki igra za moskovski Spartak, in mladega napadalca sofijskega CSKA Kirila Despodova. Zanj pravi, da je prihodnost bolgarskega nogometa.

Nogometna zveza Slovenije sicer ni postregla s podatki o prodanih vstopnicah, bodo pa prav na četrtkovi tekmi odslužili kazen še s tekme proti Ukrajini, zapreti morajo 2000 mest na tribuni.

Tekmo bodo sodili Italijani Davide Massa, Filippo Meli in Alberto Tegoni.

Slovenija se je sicer doslej z Bolgari merila le v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2008, ko je v gosteh izgubila z 0:3, doma pa z 0:2.

V ligi narodov Slovenci igrajo v skupini 3 lige C, kjer je ob Cipru in Bolgariji še Norveška. Najboljši iz skupine se bo imel možnost prek tega tekmovanja uvrstiti na evropsko prvenstvo 2020 in napredovati v višji rang tekmovanja - ligo B.

Članki iz rubrike