Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.04.2018 08:38:41
Deli članek:

Ostaja zvest SLOVENSKEMU grbu. MILIVOJE NOVAKOVIĆ spet del reprezentance!

Grega Wernig

Nekdanji odlični napadalec še naprej tesno povezan z NZS.

Slovenska kadetska (U-17) reprezentanca na Brdu pri Kranju nadaljuje priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 4. do 20. maja gostila Anglija. Naši upi bodo v skupini B merili moči z Norveško, Portugalsko in Švedsko.

"Na Euru moramo biti pravi. Na najvišji ravni, tako kot na vsaki mednarodni preizkušnji. Če bomo takšni, lahko upamo oziroma verjamemo v uspeh. Jasno je, da želimo na prvenstvu ostati čim dlje, želimo se uvrstiti v izločilne boje. Ne moremo se postaviti v vlogo favorita, to ne, vsekakor pa smo lahko konkurenčni. Glede na to, kako smo odigrali oba kroga kvalifikacij, si lahko obetamo dober rezultat. V Anglijo moramo s prepričanjem, da smo sposobni nekaj narediti," je odločen selektor Agron Šalja.

Martin Metelko
Strokovno vodstvo izbrane vrste se je za potrebe evropskega prvenstva nekoliko okrepilo. "Trenerskemu kadru se je pridružil Igor Benedejčič, z nami je prav tako Dejan Kopasić kot videoanalitik. Strokovno moštvo bo primerljivo z najbolj eminentnimi reprezentancami in res sem vesel, da nam je NZS omogočila izvrstne pogoje ter uslišala vse moje želje," je pojasnil Agron Šalja, selekcija U-17 pa bo dobila še prav posebno moč. "Kot vodja odprave bo z nami na Euru Milivoje Novaković, kar mi je zelo všeč. Vemo, kdo je in kaj je, s kakšno kariero se lahko pohvali, kaj vse je dal reprezentanci in kakšna je njegova prepoznavnost. Prisotnost takšnega zvezdnika bo nedvomno dobrodošla, za fante bo druženje z njim predstavljalo še dodaten navdih, vsak nasvet bo prav tako izjemno koristen," je sklenil selektor slovenskih upov.

Na njegovem seznamu za Euro so Alen Jurca (Maribor), Domen Gril (Bravo), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Andraž Lipec (Krško), Žiga Repas (Domžale), Matija Burin (Olimpija), Martin Pečar (Olimpija), Gašper Koritnik (Krško), Mark Španring (Krško), Luka Verbič (Maribor), Mirko Mutavčič (Maribor), Matevž Matko (Bravo), Rok Frešer (Maribor), Rok Maher (Maribor), Renato Simič (Fiorentina), Nino Kukovec (Fiorentina), Anže Pucihar (Pescara), Nik Prelec (Sampdoria) in Omar Kocar (Dinamo Zagreb).