Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
11.10.2017 08:08:57
Deli članek:

Robert Prosinečki EKSKLUZIVNO o vodenju Slovenije: Jaz Katančev naslednik? To je res lepo ...

Kdo bo na selektorskem položaju nasledil Srečka Katanca? To je najbolj žgoče nogometno vprašanje na sončni strani Alp in bo najbrž ostalo še nekaj časa.

Dejstvo je, da je vse več takih, ki menijo, da je morda vendarle napočil čas za strokovnjaka iz tujine. Neobremenjenega in neodvisnega. V tej skupini je po naših informacijah med tistimi, ki so v ospredju, nedvomno Robert Prosinečki. Še več, bil naj bi eden od največjih favoritov ... In seveda si nismo mogli kaj, da o vsem tem ne bi slišali mnenja Velikega Žutega. "Me lahko, prosim, pokličete čez 10 minut. Ravnokar sem sredi nekega opravka"  se je odzval ob prvem klicu. Priznamo, da smo pomislili tudi na to, da nas je ne nekoliko prijaznejši način odslovil in da bo njegov mobitel ob naslednjem poskusu zvonil v prazno. Pa ni. "Uf, res se opravičujem. Dajte mi prosim še nekaj minut. Sem v avtomobilu, vozim. Ne smem se pogovarjati po telefonu in nočem, da bi me pri tem ujela policija," je povedal Robert Prosinečki. Po drugem klicu je bilo seveda jasno, da nas ni odslovil, da se je pripravljen pogovarjati z nami, kar je tretji poskus tudi potrdil.

Najprej je sledilo še eno opravičilo, ker nas je pustil 'na čakanju'. "Le nekaj dni se bom zadržal v Zagrebu. Veliko je obveznosti, marsikaj moram postoriti," je pojasnil Robert Prosinečki, nakar smo prešli k stvari. K tem, da naj bi bil eden od glavnih favoritov za naslednika Srečka Katanca in da je menda že dogovorjen tudi termin za srečanje z vrhom NZS. "V nedeljo sem vodil Azerbajdžan na zadnji kvalifikacijski preizkušnji proti Nemčiji in se šele v ponedeljek zvečer za nekaj dni vrnil v Zagreb. Z menoj ni še nihče vzpostavil stika, z nikomer se nisem pogovarjal..."

CELOTEN POGOVOR Z ROBERTOM PROSINEČKIM SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.