Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 10.10.2017 20:01:55

TO NI PRAVLJICA, VSE JE RES! Poglejte, kaj je pred 15 leti v šoli zapisal HRVAŠKI JUNAK iz Kijiva

Hrvaša slavi svojega junaka. Andrej Kramarić je z dvema sinočnjima zadetkoma v Kijivu ognjenim priigral drugo mesto in dodatne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu. Hrvaška še živi in za razliko od Slovencev, ki so ostali praznih rok, še naprej ohranja upanje.

Danes 26-letni Zagrebčan, ki je po manj uspešnem igranju za Dinamo srečo poiskal pri Rijeki, kjer ga je v ospredje potisnil trener Matjaž Kek, uživa v soju žarometov. O tem je sanjaril že kot majhen deček.

kramaric


Ko je imel Kramarić sedem let si je v mislih predstavljal, da zabija gole za Hrvaško. Pri enajstih je v šoli napisal spis s pomenljivo vsebino. Med drugim tudi to: "Ko gledam naše športnike, kako so ponosni, ko pred tekmo zadoni hrvaška himna, in še posebej ob zmagi, želim, da bi enkrat doživel isto. Sanjarim, kako bi bije srce, ko zaigra 'Lijepa naša', in kako sem ponosen pod našo zastavo ..."

Deček iz Šubićeve ulice, le nekaj tramvajskih postaj oddaljene od stadiona Maksimir, je vedel, kaj želi. Sledil je svojim sanjam in danes je nogometaš Hoffenheima v nemški Bundesligi in reprezentant Hrvaške. Pravzaprav junak zaključka kvalifikacij.

"Zelo lepo. Le tako naprej," mu pravijo rojaki, s prav takšnimi besedami mu je spis pred petnajstimi leti ocenila učiteljica.

kramaric 1

kramaric 3

Članki iz rubrike