Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.10.2017 15:50:54
Deli članek:

Nekdanja legenda Maribora z ZELO zanimivim in PRESENETLJIVIM predlogom za novega selektorja

Drago Wernig - TAKA

Odkar je postalo jasno, da se bo zgodba Srečka Katanca po tekmi s Škotsko zaključila, se postavlja najbolj vroče vprašanje: kdo ga bo nasledil.

Marinko Galić je bil član zlate generacije reprezentance, bil je del svetovnega in evropskega prvenstva na prelomu tisočletja, s Srečkom Katancem je doživel največje uspehe slovenske nogometne reprezentance. Tudi on je kot dolgoletni reprezentant izrazil svoje mnenje glede prihodnosti Slovenije.

Seveda je najbolj vroče vprašanje to, kdo bo nasledil Srečka Katanca in ali je po vzoru ostalih ekipnih športov vendarle napočil čas za tujca na klopi Slovenije? "Če gledam s stališča preostalih kolektivnih športov, bi bilo to v redu. Navsezadnje je večina prihajala iz bližnjih držav, Italije, Srbije, Črne gore, tako da pozna našo miselnost. Odločitev za takega selektorja mogoče ne bi bila napačna. Lahko navedem primer Hrvata Krunoslava Jurčića. Pozna miselnost, slovensko ligo, vse naše igralce, vpet je v dogajanje. Delal je že v našem nogometu. Bilo bi ga bolje vzeti kot kakšnega Nemca, Bolgara, Rusa … Mislim, da to ne bi bilo učinkovito. Boljše je imeti svojega, ki ima našo miselnost, pozna igralce in ustroj NZS," je za Sportal povedal Galić in vsekakor presenetil s svojim izborom kandidata.