Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
2 06.10.2017 13:39:53

NAJVEČJE JUNAŠTVO! Argentinski zvezdnik vpil: Pustite me igrati, dajte gor napadalca! In to kljub TEJ GROZLJIVI POŠKODBI!

Argentinci so ponovno razočarali z rezultatom, toda eden od njih je osupnil na povsem drugem področju.

Argentina je doma odigrala 0:0 s Perujem in je trenutno v južnoameriških kvalifikacij krog pred koncem na šestem mestu, ki ne prinaša niti dodatnih kvalifikacij proti Novi Zelandiji. Je pa imela to velikansko srečo, da bo lahko v zadnjem krogu odločala o svoji usodi. Še nekaj minut pred koncem je Kolumbija vodila proti Paragvaju, s tem bi Kolumbijci že bili na svetovnem prvenstvu, njihov obračun s Perujem v zadnjem krogu bi bil pomemben le za Peru in Argentina ne bi imela stvari v svojih rokah.

Tudi če bi v zadnjem krogu premagala Ekvador, bi od zmagah Peruja in Čila ostala brez mundiala. Toda Paragvaj je zadel v 89. in 92. minuti, to pa pomeni, da bo Argentina ob zmagi nad Ekvadorjem najmanj v dodatnih kvalifikacijah, saj bo zagotovo prehitela najmanj Peru ali Kolumbijo. Vseeno so se nogometaši v belo-modrih dresih znašli na udaru kritik; z izjemo dveh. Lionela Messija, ki je odigral sijajno tekmo, in Fernanda Gaga, ki je bil avtor junaštva brez primere.

gago1

Nekdanji igralec madridskega Reala je v igro prišel kot druga menjava sredi drugega polčasa, a se je že po nekaj minutah poškodoval. Še več, doletela ga je najhujša med nogometnimi poškodbami; strgala se mu je križna vez in zgrudil se je v solzah. Toda medtem ko je zdravnik seveda takoj kazal menjavo, Gago o tem ni hotel niti slišati. Odrinil je zdravnika in se vrnil na igrišče. Pri tem pa ignoriral pozive selektorja in ostalih s klopi.

"Strgal sem si križno vez, a želim igrati. Moram igrati," je pozival kapetana Lionela Messija, proti klopi pa kričal "Pustite me igrati! Dajte gor napadalca!" Jasno, ni šlo za to, da bi bil Gago tako nor, da bi želel igrati poškodovan. Šlo je za to, da je defenzivni vezist, zamenjava pa bi pomenila, da argentinski selektor na igrišče ne bi smel poslati nikogar več. Predvsem ne Paula Dybalo ali Maura Icardija, nujno potrebna v lovu za nujen (takrat celo skrajno nujen zadetek.

Vseeno je strokovno vodstvo vztrajalo pri svojem in Gaga po nekaj minutah prepričalo, njegovo junaštvo pa je kljub temu obkrožilo svet. Da, tako se igra za reprezentanco.      

Značke: messi, gago, argentina, peru

Članki iz rubrike