Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 05.10.2017 23:02:31

Nemci in Angleži z vozovnico za Rusijo 2018

Reuters
Nogometaši Nemčije in Anglije so si v devetem krogu kvalifikacij zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji. Nemci so si prvo mesto v skupini zagotovili po zmagi proti Severni Irski, ki bo končala na drugem mestu. Anglija si je z zmago proti Sloveniji prav tako že zagotovila SP.

V skupini C sta Severna Irska in Nemčija obračunali za prvo mesto. Pred tekmo ju je ločilo pet točk, Nemčija je tako potrebovala le točko, da bi si krog pred koncem kvalifikacij zagotovila prvo mesto in neposredno napredovanje na mundial. A prišla je do treh z zmago s 3:1. Že v drugi minuti se je med strelce med branilci naslova vpisal Sebastian Rudy, v 21. minuti je zadel Sandro Wagner, v 86. minuti je bil natančen še Joshua Kimmich.

Norveška je vpisala prepričljivo zmago proti San Marinu, na koncu je bilo visokih 8:0. Hat trick je zabeležil Mohamed Elyounoussi, Joshua King je dodal dva. V Bakuju je domača ekipa Azerbajdžana z 1:2 izgubila proti Češki.

V skupini E so bile v igri za napredovanje dva kroga pred koncem kvalifikacij in eno od prvih treh mest še tri reprezentance. V najboljšem položaju je bila Poljska, ki je na osmih tekmah zbrala tri točke več kot Danska in Črna gora.

Poljska je v obračunu s peto reprezentanco skupine Armenijo pričakovano vknjižila nove tri točke, že po prvem polčasu je vodila s 3:1, v drugem je zadel še trikrat. Prvi zvezdnik Poljske Robert Lewandowski je zadel trikrat. Izvrstni strelec je zdaj pri 50. reprezentančnih golih in je prvi strelec svoje države. V kvalifikacijah za SP je zadel petnajstič.



Če bi se obračun med Črno goro in Dansko končal z remijem, potem bi se Poljaki že uvrstili v Rusijo. Toda Danci so na koncu slavili z 1:0. Junak je bil Christian Eriksen z golom v 16. minuti.

Romunija je za tretjo zmago v kvalifikacijah ugnala Kazahstan s 3:1, dvakrat se je med strelce vpisal Constantin Budescu.

Anglija si je pot v Rusijo zagotovila z zmago v sodniškem dodatku proti Sloveniji z 1:0, Škotska je z enakim izidom ugnala Slovaško, Malta in Litva sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. Slovenija ima minimalne možnosti za preboj na SP, saj za drugouvrščeno Škotsko, s katero bo igrala v nedeljo, zdaj zaostaja za tri točke. Slovaška, ki je druga, ima 15 točk, v zadnjem krogu bo igrala proti Malti.

Preostale tekme devetega kroga kvalifikacij bodo v petek in soboto. V nedeljo, ponedeljek in torek bodo še tekme zadnjega kroga. Od evropskih reprezentanc si je pot v Rusijo do zdaj zagotovila le Belgija.

Značke: nogomet, sp, kvalifikacije

Članki iz rubrike