zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
3 05.10.2017 21:25:26

OJOJ! To pa je (sramotni?) udarec za mlado reprezentanco: PRIMOŽ GLIHA in njegovi izbranci so si TAKOLE zapletli položaj

Martin Metelko
Slovenski upi v Luksemburgu niso upravičili vloge favorita in niso osvojili vsega tako zelo želenega izkupička ter si na ta način že v uvodu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2019 v Italiji in San Marinu, kar pošteno zapletli položaj.

Pričakovanja so bila večja, veliko večja, mlada slovenska reprezentanca je imela pred gostovanjem v Luksemburgu en sam namen. Osvojiti ves izkupiček in si z drugo zmago na začetku kvalifikacij zagotoviti močan veter v jadra pred prihajajočimi pomembnimi preizkušnjami, toda Primož Gliha in njegovi izbranci so se naposled morali zadovoljiti zgolj s točko.

Gostitelji so kmalu zapretili in poslali sporočilo, da z njimi ne bo šale, mladi Slovenci so bili prvič nevarni šele v 15. minuti, toda pravega zaključka vendarle ni bilo. Gostom ni uspelo prevzeti pobude, kakovostna posest žoge je bila le želja. Domača zasedba je bila agresivna, ohranjala je ravnotežje, toda v 41. minuti so se naši upi vendarle veselili vodstva. Erik Gliha je iz prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Žan Žužek in žogo preusmeril v mrežo. Domača zasedba se ni vdala v usodo in že do odhoda na odmor poskrbela, da je Grega Sorčan živel kar precej nevarno.

Začetek nadaljevanja je bil dinamičen, a zgolj krajši čas, ritem je kmalu splahnel. Luksemburžani so bili podjetnejši, toda v glavnem so poskušali s streli z razdalje, ki za vratarja Gorice niso bili pretirano zahteven zalogaj. Čeprav slovenska podoba ni bila obetavna, je kazalo, da bodo Slovenci osvojili pričakovane točke, vendar jim je v izdihljajih dvoboja zmanjkalo zbranosti, kar so tekmeci unovčili, za končnih 1:1 je zadel član Anderlechta Loris Tinelli.

Primož Gliha in njegovi izbranci so si tako že na začetku kvalifikacij kar precej zapletli položaj oziroma si otežili boj za uvrstitev na zaključni turnir, kamor se se bodo neposredno uvrstili zmagovalci devetih skupin, najboljši štirje drugouvrščeni bodo igrali dodatne kvalifikacije za dve preostali prosti mesti. Mlade Slovence naslednja preizkušnja čaka v ponedeljek, v Podgorici se bodo udarili z vrstniki Črne gore.

Luksemburg - Slovenija    1:1 (0:1)

Niederkorn – Stadion Jos-Haupert. Glavni sodnik: Ian McNabb (Severna Irska).

Strelca: 0:1 Žužek (41), 1:1Tinelli (87).

LUKSEMBURG: Roulez, Ewert (od 73. Mersch), Carlson, Dias (od 56. Brandenburger), Martins, Tinelli, Dublin (od 59. Schaus), Muratović, Bohnert, Pinto, Marques. Selektor: Claude Campos.

SLOVENIJA: Sorčan, Žužek, Badžim, Arh Česen, Brecl, Primc, Pišek, Gliha, Vrbanec (od 83. Humar), Ožbolt (od 46. Mlakar), Kramarič (od 88. Nagode). Selektor: Primož Gliha.

Rumena kartona: Dublin; Primc.

Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike